Geen beursgang maar nieuwe eigenaar voor Douglas | RetailDetail

Geen beursgang maar nieuwe eigenaar voor Douglas

Geen beursgang maar nieuwe eigenaar voor Douglas

De Duitse parfumerieketen Douglas trekt dan toch niet naar de beurs. Eigenaar Advent International verkoopt de keten aan CVC Capital Partners, een Brits investeringsfonds.

Verkocht voor 2,8 miljard euro

Amper een week geleden klonk het nog dat parfum- en cosmeticaketen Douglas naar de beurs zou gaan. Daar blijkt nu echter toch niets van in huis te komen: de Duitse retailer wordt namelijk voor zo'n 2,8 miljard euro overgenomen door CVC Capital Partners

 

De familie Kreke, die al jaren de dienst uitmaakt bij Douglas, blijft bij de keten betrokken en zal ook extra investeren, al is niet meteen duidelijk hoeveel. Voor de transactie had de familie 20% van de aandelen in handen. Operationeel verandert er niets aan de top: Henning Kreke blijft het bedrijf ook onder de nieuwe eigenaar leiden.

 

Boekenverkoper Thalia en moderetailer AppelrathCüpper, die via een aparte holding eveneens eigendom zijn van Advent International en de familie Kreke, maken geen deel uit van de deal.

 

"Uitbreiden naar Azië"

Soren Vestergaard-Poulsen van CVC ziet niet alleen "groeipotentieel in de zeer aantrekkelijke Selective Beauty Market in Europa", hij liet ook al verstaan dat Douglas "misschien met acquisities of andere investeringen" gaat "uitbreiden naar Azië en andere regio's in de wereld".

 

De CVC-manager kan alvast bogen op een flinke ervaring in de parfumeriewereld: CVC nam in 2007 een meerderheidsaandeel in de Deense beautyketen Matas en Soren Vestergaard-Poulsen hanteerde er de voorzittershamer tot die keten in 2013 naar de beurs werd gebracht.

 

Parfumerie Douglas is met meer dan 1.700 filialen in 19 landen een van de grootste spelers op de Europese cosmeticamarkt. De keten boekte vorig jaar een omzet van 2,5 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Medicare-Market wil dit jaar 20 nieuwe apotheken openen

06/02/2018

Medicare-Market, uitbater van de parafarmacie Medi-Market en de apotheken PharmaClic, wil in 2018 120 nieuwe medewerkers aanwerven en 20 nieuwe verkooppunten openen. Tegen 2020 wil de keten groeien naar zeventig vestigingen.

Di lanceert eigen webwinkel

31/01/2018

Vanaf morgen kunnen klanten ook online terecht bij Di, want dan lanceert de Belgische beautyketen een eigen webshop. Het is de volgende stap in de vernieuwingsstrategie van Di.

Back to top