Geneesmiddelenverkoop zet Colruyt op ramkoers met apothekers

Shutterstock

De aankondiging van Colruyt dat het zijn Collishop-netwerk ter beschikking gaat stellen voor geneesmiddelenbestellingen van Newpharma botst al op weerstand bij de apothekers. Die zien de nieuwe concurrentie met lede ogen aan, en waarschuwen voor een gebrek aan omkadering.

 

Groter parafarmaceutisch aanbod

Colruyt wil met de plannen, die ook bestaan uit het aanbieden van meer parafarmaceutische producten in de eigen winkelrekken, naar eigen zeggen inspelen op een groeiend bewustzijn van zijn klanten. Die hechten almaar meer belang aan een gezonde levensstijl. Dat begint nog rustig, in eerste instantie bij een 80-tal winkels met zo'n uitgebreider assortiment, maar het is wel degelijk de bedoeling om verder uit te rollen.

 

Zo belandt Colruyt wel midden in het vaarwater van de apothekers, voor wie die parafarmaceutica een belangrijke bron van inkomsten zijn. In Het Laatste Nieuws uit de Algemene Pharmaceutische Bond (APB) dan ook zijn ongenoegen.

 

Woordvoerder Georges Verpraet richt zijn pijlen niet zozeer op die parafarmaceutica, maar eerder op de Newpharma-paketten die binnenkort ook via de 400 Collishop-afhaalpunten beschikbaar worden. Bij Newpharma kunnen immers ook heel wat voorschriftvrije geneesmiddelen gekocht worden. Denk aan neussprays, paracetamol of ibuprofen. “Dat zijn producten die niet onschuldig zijn, en waar toch best omkadering bij hoort”, klinkt het bij Verpraet.