Greenpeace wil dat ook P&G ontbossing stopt | RetailDetail

Greenpeace wil dat ook P&G ontbossing stopt

Greenpeace wil dat ook P&G ontbossing stopt

Nadat enkele dagen geleden Delhaize met het nieuws kwam dat het palmolie waarvoor gebieden werden ontbost zoveel mogelijk zal bannen, vraagt Greenpeace nu dezelfde verbintenis van Procter & Gamble.

Gevaar voor orang-oetan

"De producent van Head & Shoulders moet stoppen met het ontbossen van regenwouden via onze douches", zegt Greenpeace. Het voerde een jaar lang onderzoek naar het effect van de leveranciers en hun concessies op het regenwoud in Borneo. Daaruit bleek dat ze op grote schaal ontbossen in die gebieden en dat ze zo ook de habitat van de orang-oetan aantasten.

 

Greenpeace eist nu van Procter & Gamble dat ze het voorbeeld volgen van andere producten en van Delhaize. Die hebben eerder al aangegeven geen palmolie meer te gebruiken waarvoor bij de productie gebieden werden ontbost.

 

Delhaize heeft als eerste grote keten gezegd dat de distributeur tegen eind 2015 dat soort palmolie uit zijn producten zal weren. Ook Vandemoortele gaf eerder al aan enkel nog traceerbare palmolie te gaan gebruiken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Medicare-Market wil dit jaar 20 nieuwe apotheken openen

06/02/2018

Medicare-Market, uitbater van de parafarmacie Medi-Market en de apotheken PharmaClic, wil in 2018 120 nieuwe medewerkers aanwerven en 20 nieuwe verkooppunten openen. Tegen 2020 wil de keten groeien naar zeventig vestigingen.

Di lanceert eigen webwinkel

31/01/2018

Vanaf morgen kunnen klanten ook online terecht bij Di, want dan lanceert de Belgische beautyketen een eigen webshop. Het is de volgende stap in de vernieuwingsstrategie van Di.

Back to top