Grootste apotheek van België opent in ex-Hubo | RetailDetail

Grootste apotheek van België opent in ex-Hubo

Grootste apotheek van België opent in ex-Hubo

In een voormalig pand van Hubo in Geel heeft de grootste apotheek van België de deuren geopend. Op 800 m² vinden klanten bij Optiphar Apotheek verschillende shop-in-shops en 50.000 producten op voorraad.

 

Omnichannel in de farmacie

De online apotheek, opgericht door apotheker Van Hoof, heeft aan de Antwerpseweg in Geel een vernieuwend fysiek concept geopend. De vestiging bevindt zich in een vroegere bouwmarkt van Hubo en is dus heel wat groter dan een traditionele apotheek. Die extra ruimte wil zaakvoerder Johan Van Hoof vooral gebruiken voor meer dienstverlening.

 

De apotheker richtte Optiphar in 2012 op als online apotheek, een antwoord op de toenemende digitalisering. Van Hoof heeft ook al een traditionele apotheek in Geel en een aangesloten Optiphar-apotheek in Meerhout. Het farmaciebedrijf opent nu dus een derde - en grootste - fysieke vestiging als vlaggenschip. 

 

Niet enkel voor mensen die ziek zijn

De grootste apotheek van België stelt twaalf mensen tewerk, waaronder de wettelijk verplichte apotheker en apotheekassistenten met specialisaties in onder meer cosmetica en voedingssupplementen. Het is de bedoeling dat mensen niet alleen bij de apotheek langskomen wanneer ze ziek zijn, maar de Optiphar Apotheek ook zien als een soort supermarkt voor de gezondheid.

 

“We willen niet enkel een plaats zijn waar mensen naartoe gaan als ze ziek zijn, maar ook waar mensen komen om gezond en verzorgd te blijven”, zegt teamleider Pieter-Jan Van Hoof aan Made in Kempen. De Geelse apotheek doet dit naar eigen zeggen door een toespitsing op geneesmiddelen te combineren “met een focus op voedingssupplementen, cosmetica, thuiszorg en preventie”. 

 

Shop-in-shops en e-commerce

Gezien de grootte van het pand, is ook de voorraad opvallend groot: de apotheek heeft 50.000 producten van een honderdtal merken beschikbaar. Voor een optimale beleving is het pand daarbij onderverdeeld in verschillende shop-in-shops en corners. Er is bijvoorbeeld een theecorner en een babyhoek.

 

Medicatie op voorschrift en preparaten worden bereid in een aparte bereidingsruimte, die niettemin volledig zichtbaar is voor klanten door middel van een glazen wand. Dit bevordert volgens de initiatiefnemers de transparantie.

 

Ook e-commerce is nauw verweven met het winkelconcept: “We willen onszelf onderscheiden op het gebied van dienstverlening”, legt Van Hoof uit. “Bij ons kan je niet alleen in onze fysieke apotheek terecht, maar ook online. Op deze manier bieden we een extra service aan buiten de openingsuren.” Online bestellingen kunnen in de apotheek worden afgehaald, terwijl patiënten in de winkel geteste producten ook achteraf in de webshop kunnen bestellen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Made.com haalt 45 miljoen euro op

19/03/2018

Online meubelshop Made.com heeft in een nieuwe investeringsronde 45 miljoen euro opgehaald. Dat geld wordt gebruikt om verdere expansie in Europa te financieren. 

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Colruyt ziet toekomst in thuislevering

15/03/2018

Colruyt verkoopt al bijna twintig jaar online, maar het heeft daarbij nooit aan huis geleverd. In een interview laat Frans Colruyt echter weten dat thuislevering binnenkort mogelijk toch gelanceerd wordt bij Colruyt.

Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Kwart meer webshops in België

09/03/2018

Het aantal webshops in België is in 2017 met 26% toegenomen. In diezelfde periode steeg de online omzet met 17% naar 5,8 miljard euro. Een klein aantal grote webshops is wel verantwoordelijk voor bijna 90% van die omzet.

Back to top