ICI Paris XL introduceert Click & Collect 

In de winkels voor parfum en make-up van ICI Paris XL is vanaf nu Click & Collect mogelijk
Foto: ICI Paris XL

Beauty- en parfumerieketen ICI Paris XL start met een eigen ‘click & collect’-service in haar Belgische winkels. Klanten kunnen online bestellingen al na een uur ophalen in een winkel naar keuze.

 

Klaar binnen het uur

De dienst wordt aangeboden in alle winkels en op het gehele assortiment, omdat de 'Click & Collect'-knop op de website bij de bestelling zelf al meldt of het product voorradig is in een winkel binnen een straal van dertig kilometer. "Zo wordt teleurstelling voorkomen", laat marketingdirecteur Joost van Bergeijk weten. "Real-time inzicht in de voorraad per winkel zorgt voor een garantie van de beschikbaarheid van het product. Met als einddoel de klant nog effectiever en meer servicegericht te bedienen." ICI Paris XL zegt zelf de eerste beautyretailer in België te zijn die uitpakt met zo'n afhaalservice.

 

Klanten verlangen immers steeds meer, merkt Van Bergeijk: zo willen ze steeds vaker hun producten onmiddellijk in handen krijgen. Zodra de bestelling klaar staat, ontvangt de klant daarom een e-mail. Vanaf dat moment kan het pakketje worden opgehaald wanneer het de klant uitkomt, zonder extra kosten. Indien gewenst, krijgt afhalers ter plaatse nog passend advies over de bestelde producten door een winkelmedewerker.