Kruidvat wil flink uitbreiden in Frankrijk | RetailDetail

Kruidvat wil flink uitbreiden in Frankrijk

Kruidvat wil flink uitbreiden in Frankrijk

De Nederlandse drogisterijketen Kruidvat heeft grote plannen om in Frankrijk verder uit te breiden. Vorige maand werd in het Noord-Franse Lille nog de eerste Franse winkel van de keten geopend en daar moeten er snel meer bijkomen.

 

Geen rechtstreekse concurrentie

Bestuursvoorzitter Gerard van Breen ziet Frankrijk als de ideale markt, omdat er geen soortgelijke ketens zijn zoals Kruidvat. "De klant is daar niet gewend om in een winkel te komen zoals wij die aanbieden. We moeten de Franse consument weghalen bij zogeheten hypermarchés en parafarmacies, een soort apothekers", zegt hij aan de Telegraaf.


Kruidvat heeft ook al ervaring op de Franstalige markt, want het heeft al 34 winkels in Wallonië. Het wil dan ook de kennis die het daar heeft opgedaan gebruiken om succesvol te zijn in Frankrijk. Daarnaast heeft het Franse consumenten gevraagd om hun mening te geven over de winkels in Wallonië.


De naam Kruidvat zal alvast niet aangepast worden voor de Franse markt. "Als mensen je formule snappen, dan is de naam geen barrière", stelt Van Breen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Supermarkt mag concurreren met apotheek

17/07/2018

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block werkt aan een Koninklijk Besluit om de verkoop van medische hulpmiddelen mogelijk te maken in supermarkten. Retailers reageren positief, apothekers zijn kritisch. 

Aanhoudende expansie Kruidvat werpt vruchten af

03/07/2018

Drogisterijketen Kruidvat verkocht het voorbije jaar 4,7% meer in België. De keten tekent al een paar jaar op rij Belgische groei op, niet het minst omdat ze steeds nieuwe winkels blijft openen.

Cultmerk Aesop komt naar Antwerpen

04/06/2018

Het Australische schoonheidsmerk Aesop komt binnenkort met een eigen winkel naar Antwerpen: een voormalige sapjesbar aan de Nationalestraat krijgt de primeur. 

A.S. Watson (Kruidvat) lanceert online apotheek PharmaXpert.be

28/05/2018

Dank zij de lancering van een eigen online apotheek, PharmaXpert.be, kan de eigenaar van Kruidvat nu ook in België voorschriftvrije geneesmiddelen verkopen tegen voordelige prijzen.

Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.