L'Oréal verkoopt distributiecentrum aan logistieke partner | RetailDetail

L'Oréal verkoopt distributiecentrum aan logistieke partner

L'Oréal verkoopt distributiecentrum aan logistieke partner

De Franse producent van verzorgingsproducten L'Oréal verkoopt zijn distributiecenter in Nijvel in juni volgend jaar aan zijn logistieke partner Soditra. De 41 betrokken werknemers worden mee overgenomen en krijgen een werkzekerheidsgarantie van vijf jaar.

Soditra nam eerder al Mollem over van l’Oréal

Het Nijvelse distributiecentrum van l’Oréal beslaat zowat 24.000 m² en ligt in de industriezone Parc de l'Europe, op een oud autocircuit. Van daaruit worden de producten van L’Oréal verdeeld in de Benelux en Scandinavië. De overname van de logistieke activiteiten van L’Oréal gaat gepaard met een samenwerkingscontract voor drie jaar tussen de producent van verzorgingsproducten en Soditra.

 

Het is niet de eerste deal tussen L’Oréal en Soditra: deze laatste nam eerder al het distributiecentrum van Mollem (foto) in Vlaams-Brabant over van L’Oréal. “Het is voor ons makkelijker om met één tussenpartij te werken. Bovendien doen we een beroep op echte professionelen en zijn we zijn tevreden van de samenwerking”, liet een woordvoerder van L’Oréal optekenen.

 

De werknemers uit het distributiecentrum van Nijvel stappen nu over van een bedrijf dat onder de chemie valt en hoge lonen uitkeert naar een onderneming uit de logistiek, waar de arbeidsvoorwaarden een pak lager liggen. De betrokken directies hebben echter al toegezegd dat er geen impact zal zijn op hun koopkracht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Supermarkt mag concurreren met apotheek

17/07/2018

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block werkt aan een Koninklijk Besluit om de verkoop van medische hulpmiddelen mogelijk te maken in supermarkten. Retailers reageren positief, apothekers zijn kritisch. 

Aanhoudende expansie Kruidvat werpt vruchten af

03/07/2018

Drogisterijketen Kruidvat verkocht het voorbije jaar 4,7% meer in België. De keten tekent al een paar jaar op rij Belgische groei op, niet het minst omdat ze steeds nieuwe winkels blijft openen.

Cultmerk Aesop komt naar Antwerpen

04/06/2018

Het Australische schoonheidsmerk Aesop komt binnenkort met een eigen winkel naar Antwerpen: een voormalige sapjesbar aan de Nationalestraat krijgt de primeur. 

A.S. Watson (Kruidvat) lanceert online apotheek PharmaXpert.be

28/05/2018

Dank zij de lancering van een eigen online apotheek, PharmaXpert.be, kan de eigenaar van Kruidvat nu ook in België voorschriftvrije geneesmiddelen verkopen tegen voordelige prijzen.

Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.