Luikse opent mobiel schoonheidssalon | RetailDetail

Luikse opent mobiel schoonheidssalon

Luikse opent mobiel schoonheidssalon

Jessica Doucet uit Luik heeft inspiratie opgedaan bij de immer populairdere 'food trucks' en heeft in navolging van hun succes een mobiel schoonheidssalon op poten gezet, dat naar de klant komt in plaats van andersom.

"Rechtstreeks naar de klanten"

"Ik werkte al 14 jaar in een salon. Maar er kwamen steeds minder klanten, omwille van de hoge prijs van brandstof, parking en het steeds duurder worden van de verzorging. [...] Ik dacht dus bij mezelf, waarom zou ik niet rechtstreeks naar de klant gaan", zegt Jessica Doucet aan RTL-TVI. Met dat idee in het hoofd deed ze een grote investering om een kleine vrachtwagen helemaal om te bouwen naar een volledig functioneel schoonheidssalon.

 

Doucet gaat met de vrachtwagen naar haar klanten thuis of bezoekt hen op hun werkplaats. Daar krijgen ze in de vrachtwagen – die de bijnaam Pink Beauty kreeg – de verzorging die ze ook in een normaal schoonheidssalon kunnen verwachten. Het idee kent flink succes, want er wordt zelfs al gedacht aan een tweede vrachtwagen, om zo nog meer klanten te kunnen bedienen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Medicare-Market wil dit jaar 20 nieuwe apotheken openen

06/02/2018

Medicare-Market, uitbater van de parafarmacie Medi-Market en de apotheken PharmaClic, wil in 2018 120 nieuwe medewerkers aanwerven en 20 nieuwe verkooppunten openen. Tegen 2020 wil de keten groeien naar zeventig vestigingen.

Di lanceert eigen webwinkel

31/01/2018

Vanaf morgen kunnen klanten ook online terecht bij Di, want dan lanceert de Belgische beautyketen een eigen webshop. Het is de volgende stap in de vernieuwingsstrategie van Di.

Ecover gaat volledige gamma vernieuwen

31/01/2018

Ecover, een Belgische producent van ecologische was- en reinigingsmiddelen, gaat de verpakkingen van zijn volledige assortiment vernieuwen. Het afwasmiddel is als eerste aan de beurt, de operatie moet binnen twee jaar afgerond zijn.

Back to top