Luikse opent mobiel schoonheidssalon | RetailDetail

Luikse opent mobiel schoonheidssalon

Luikse opent mobiel schoonheidssalon

Jessica Doucet uit Luik heeft inspiratie opgedaan bij de immer populairdere 'food trucks' en heeft in navolging van hun succes een mobiel schoonheidssalon op poten gezet, dat naar de klant komt in plaats van andersom.

"Rechtstreeks naar de klanten"

"Ik werkte al 14 jaar in een salon. Maar er kwamen steeds minder klanten, omwille van de hoge prijs van brandstof, parking en het steeds duurder worden van de verzorging. [...] Ik dacht dus bij mezelf, waarom zou ik niet rechtstreeks naar de klant gaan", zegt Jessica Doucet aan RTL-TVI. Met dat idee in het hoofd deed ze een grote investering om een kleine vrachtwagen helemaal om te bouwen naar een volledig functioneel schoonheidssalon.

 

Doucet gaat met de vrachtwagen naar haar klanten thuis of bezoekt hen op hun werkplaats. Daar krijgen ze in de vrachtwagen – die de bijnaam Pink Beauty kreeg – de verzorging die ze ook in een normaal schoonheidssalon kunnen verwachten. Het idee kent flink succes, want er wordt zelfs al gedacht aan een tweede vrachtwagen, om zo nog meer klanten te kunnen bedienen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkt mag concurreren met apotheek

17/07/2018

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block werkt aan een Koninklijk Besluit om de verkoop van medische hulpmiddelen mogelijk te maken in supermarkten. Retailers reageren positief, apothekers zijn kritisch. 

Aanhoudende expansie Kruidvat werpt vruchten af

03/07/2018

Drogisterijketen Kruidvat verkocht het voorbije jaar 4,7% meer in België. De keten tekent al een paar jaar op rij Belgische groei op, niet het minst omdat ze steeds nieuwe winkels blijft openen.

Cultmerk Aesop komt naar Antwerpen

04/06/2018

Het Australische schoonheidsmerk Aesop komt binnenkort met een eigen winkel naar Antwerpen: een voormalige sapjesbar aan de Nationalestraat krijgt de primeur. 

A.S. Watson (Kruidvat) lanceert online apotheek PharmaXpert.be

28/05/2018

Dank zij de lancering van een eigen online apotheek, PharmaXpert.be, kan de eigenaar van Kruidvat nu ook in België voorschriftvrije geneesmiddelen verkopen tegen voordelige prijzen.

Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.