Malina Ngai nieuwe topvrouw AS Watson

Malina Ngai nieuwe topvrouw AS Watson
A.S. Watson

AS Watson, het bedrijf boven onder meer drogisterijketen Kruidvat, heeft Malina Ngai benoemd tot CEO voor Azië en Europa. Ze blijft ook lid van de raad van bestuur én COO van de hele AS Watson Group.

 

Dubbele rol

Malina kwam in 2001 bij de Hongkongse groep terecht via moedermaatschappij CK Hutchison (voorheen Hutchison Whampoa), en ze werd in december 2013 benoemd tot COO. Ze begon haar carrière in de bedrijfscommunicatie, maar nam geleidelijk leidende functies op in diverse bedrijfsdomeinen - waaronder investeringen, internationale inkoop, technologie, verkoopactiviteiten, marketing, digitale gegevens, 'big data' en sociale verantwoordelijkheid.

 

"In haar nieuwe rol als CEO van AS Watson (Azië en Europa) en COO van AS Watson Group zal Malina zal me blijven ondersteunen bij het formuleren van groeistrategieën. Ze zal nauw samenwerken met alle operationele eenheden bij het uitvoeren van de strategieën om de beoogde verkoop en winst te leveren, en een echt klantgerichte organisatie uitbouwen", zei Dominic Lai, algemeen directeur van de AS Watson Group, in een persbericht.