Marthe Palmans nieuwe topvrouw van Planet Parfum | RetailDetail

Marthe Palmans nieuwe topvrouw van Planet Parfum

Marthe Palmans nieuwe topvrouw van Planet Parfum

Marthe Palmans, voormalig COO van Verigroup (Veritas), gaat op 14 oktober aan de slag als algemeen directeur van Planet Parfum. Ze neemt er de fakkel over van Claudine Lachman, die de cosmeticaketen sinds 2010 leidde.

Retail in het bloed

“Retail is een passie: het kruipt je in het bloed en dan blijft de drang om ernaar terug te keren altijd aanwezig,” lacht Marthe Palmans over haar nieuwe uitdaging. “Bovendien kom ik natuurlijk al uit een sterk vrouwgerichte branche. Ik ben altijd in de ‘apparel’ actief geweest en beauty is daar een mooi verlengde van, dus toen deze opportuniteit kwam, heb ik hem met veel plezier aangenomen.”

 

De overstap van een familiebedrijf als Veritas naar een retailholding als Distriplus, waar naast Planet Parfum ook Di en Club deel van uitmaken, is daarbij een omschakeling die Palmans niet bevreest: “Als directeur van een keten ben je naar de stakeholders toe de eindverantwoordelijke met een duidelijke opdracht, een duidelijke missie. Dat is hier evenzeer zo en is ook het leuke.”

 

Sector in omwenteling

Dat er de nieuwe topvrouw een duidelijke opdracht te wachten staat, lijdt geen twijfel. “Ook de cosmeticasector wordt geconfronteerd met een digitale omwenteling. De consument wil je vandaag 24 op 24 kunnen bereiken en geïnspireerd worden. Dat geldt ook in het luxesegment,” aldus Marthe Palmans.

 

In de mature en toch wel erg competitieve markt die de cosmeticaretail is, komt het er op aan dat ten volle te benutten. "Met 78 winkels in Vlaanderen, Wallonië, Luxemburg en Brussel is de keten Planet Parfum reeds vlot bereikbaar."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Medicare-Market wil dit jaar 20 nieuwe apotheken openen

06/02/2018

Medicare-Market, uitbater van de parafarmacie Medi-Market en de apotheken PharmaClic, wil in 2018 120 nieuwe medewerkers aanwerven en 20 nieuwe verkooppunten openen. Tegen 2020 wil de keten groeien naar zeventig vestigingen.

Di lanceert eigen webwinkel

31/01/2018

Vanaf morgen kunnen klanten ook online terecht bij Di, want dan lanceert de Belgische beautyketen een eigen webshop. Het is de volgende stap in de vernieuwingsstrategie van Di.

Back to top