Marthe Palmans nieuwe topvrouw van Planet Parfum

Marthe Palmans nieuwe topvrouw van Planet Parfum

Marthe Palmans, voormalig COO van Verigroup (Veritas), gaat op 14 oktober aan de slag als algemeen directeur van Planet Parfum. Ze neemt er de fakkel over van Claudine Lachman, die de cosmeticaketen sinds 2010 leidde.

Retail in het bloed

“Retail is een passie: het kruipt je in het bloed en dan blijft de drang om ernaar terug te keren altijd aanwezig,” lacht Marthe Palmans over haar nieuwe uitdaging. “Bovendien kom ik natuurlijk al uit een sterk vrouwgerichte branche. Ik ben altijd in de ‘apparel’ actief geweest en beauty is daar een mooi verlengde van, dus toen deze opportuniteit kwam, heb ik hem met veel plezier aangenomen.”

 

De overstap van een familiebedrijf als Veritas naar een retailholding als Distriplus, waar naast Planet Parfum ook Di en Club deel van uitmaken, is daarbij een omschakeling die Palmans niet bevreest: “Als directeur van een keten ben je naar de stakeholders toe de eindverantwoordelijke met een duidelijke opdracht, een duidelijke missie. Dat is hier evenzeer zo en is ook het leuke.”

 

Sector in omwenteling

Dat er de nieuwe topvrouw een duidelijke opdracht te wachten staat, lijdt geen twijfel. “Ook de cosmeticasector wordt geconfronteerd met een digitale omwenteling. De consument wil je vandaag 24 op 24 kunnen bereiken en geïnspireerd worden. Dat geldt ook in het luxesegment,” aldus Marthe Palmans.

 

In de mature en toch wel erg competitieve markt die de cosmeticaretail is, komt het er op aan dat ten volle te benutten. "Met 78 winkels in Vlaanderen, Wallonië, Luxemburg en Brussel is de keten Planet Parfum reeds vlot bereikbaar."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Belgisch parfummerk BillyXClub opent eerste eigen winkel

26/09/2017

In de Kammenstraat in Antwerpen heeft parfumlabel BillyXClub een eerste eigen winkel geopend. Tot nu toe waren de parfums enkel te koop in verschillende winkels van CKS en in de webshop.

Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Unilever heeft interesse in Estée Lauder

25/08/2017

Er gaan geruchten de ronde dat meerdere partijen interesse tonen in een overname van cosmeticabedrijf Estée Lauder. Daarbij zouden onder andere L’Oréal en Unilever een bod overwegen.

Cosmeticaketen Atelier Rebul groeit snel in België

07/08/2017

De Deense cosmeticaketen Atelier Rebul wil de komende maanden snel groeien in België. In juli opende ze al de eerste twee vestigingen in Hasselt en Gent en daar komen snel nog winkels bij in Antwerpen, Brugge en Leuven.

Sephora lanceert nieuw, kleiner winkelconcept

24/07/2017

Cosmeticaproducent Sephora heeft in de Verenigde Staten een nieuw en kleiner winkelconcept gelanceerd. Het bedrijf mikte tot nu toe vooral op grote winkels, maar experimenteert nu dus ook op kleinere schaal.

Back to top