Medi-Market Group neemt 8 iU-parafarmacieën over

Medi-Market Group

Medi-Market Group breidt zijn netwerk uit via de overname van van 8 verkooppunten van het merk iU (uitgesproken als 'you'). De 33 medewerkers maken mee de overstap.

 

"Mooie opportuniteit"

Afgelopen donderdag stemde de ondernemingsrechtbank van Brussel in met de overname van 8 iU-parafarmacieën door Medi-Market Group. iU diende in september vorig jaar een aanvraag in tot gerechtelijke reorganisatie. De keten van parafarmacieën werd aanvankelijk opgericht door Multipharma onder de naam Equiform en in 2019 verkocht aan een duo Franse zakenmannen.

 

Met de overname versterkt Medi Market Group zijn positie gevoelig. De 8 parafarmacieën hebben een uitstekende ligging langs grote invalswegen en in verschillende shoppingcentra. Het concern telt vandaag al 58 parafarmacieën, 25 apotheken en 6 schoonheidsinstituten in 4 landen.

 

“Deze overname biedt ons bovenal de kans om 33 nieuwe, erg competente en goed opgeleide personeelsleden binnen onze groep te verwelkomen. Daarnaast betekent deze overname dat we voor een interessante prijs eensklaps acht gebruiksklare en strategisch gelegen winkels aan ons netwerk kunnen toevoegen, als perfecte aanvulling op onze bestaande portefeuille én met aanzienlijke voorraden. Het zal een heuse uitdaging worden om de nieuwe winkels in ons netwerk te integreren, maar het is bovenal een erg mooie opportuniteit," vertelt Yvan Verougstraete, oprichter en CEO van de Medi-Market Group.