Medi-Market opent in Carrefour-hypermarkten

Medimarket bij Carrefour hypermarkt
Foto RetailDetail

Carrefour België en Medi-Market gaan de samenwerking aan: in de hypermarkten van Carrefour komen shop-in-shops van de apotheekketen met gezondheids- en welzijnsproducten. In sommige hypermarkten komt ook een heuse apotheek.

 

Shop-in-shops

Carrefour België en Medi-Market Group hebben een strategisch partnership afgesloten voor de lange termijn, met als bedoeling om vestigingen van (para)farmacieketen Medi-Market te openen in de hypermarkten van Carrefour. 


In de eerste plaats gaat het om shop-in-shops die gezondheids- en welzijnsproducten zullen verkopen in tal van Belgische hypermarkten van Carrefour. Het zijn zogeheten parafarmacieën waar geen apotheker aanwezig is en dus ook geen medicijnen te krijgen zijn.

 

Ook ‘echte’ apotheken

De vestigingen komen binnen de winkelmuren van de hypermarkten, maar de verkoopruimte zal wel gescheiden blijven, klinkt het. Mogelijk krijgen weliswaar niet alle hypermarkten zo’n shop-in-shop, want Carrefour heeft het over “verschillende Hypermarkten Carrefour waar de vraag naar dit soort producten groot is en waar er voldoende ruimte is”.


In sommige hypermarkten komt ook een heuse apotheek van Medi-Market, waar wel apothekersdiensten en -producten beschikbaar worden gesteld. Carrefour maakt evenwel nog geen concrete locaties bekend. De Belgische Medi-Market Group heeft vandaag 30 parafarmacieën, 16 apotheken en, als laatste nieuwe toevoeging, drie schoonheidsinstituten. In 2019 wil Medi-Market Group meer dan 15 nieuwe verkooppunten openen, waarvan dus een deel bij Carrefour.