Medi-Market verdubbelt tot vier vestigingen

Medi-Market verdubbelt tot vier vestigingen

Apotheek-supermarkt Medi-Market gaat in oktober twee vestigingen openen, waarmee het totaal aantal winkels meteen verdubbeld wordt. Tegen 2020 wil de keten twintig verkooppunten te hebben in België.

Evere en Waterloo

De eerste twee winkels van Medi-Market openden hun deuren in Gosselies en Rocourt, maar daar komen volgende maand vestigingen in Evere en Waterloo bij. Begin dit jaar opende de keten ook al een eigen webshop. Het bedrijf zou ook al Gent en Antwerpen op de planning hebben staan. Zo maakt oprichter Yvan Verougstraete zijn ambitie nog eens duidelijk: tegen 2020 moeten er twintig filialen te vinden zijn over heel België.

 

De filialen van Medi-Market zijn ongeveer 1.000 m² groot en verkopen meer dan 7.000 producten op het gebied van cosmetica, gezondheid en lichaamsverzorging. Medi-Market mag volgens de wetgeving geen geneesmiddelen verkopen, maar vond daar een oplossing op door bij elke vestiging ook een kleine apotheek te openen. Dat stuitte wel op kritiek van de Algemene Pharmaceutische Bond.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Unilever heeft interesse in Estée Lauder

25/08/2017

Er gaan geruchten de ronde dat meerdere partijen interesse tonen in een overname van cosmeticabedrijf Estée Lauder. Daarbij zouden onder andere L’Oréal en Unilever een bod overwegen.

Cosmeticaketen Atelier Rebul groeit snel in België

07/08/2017

De Deense cosmeticaketen Atelier Rebul wil de komende maanden snel groeien in België. In juli opende ze al de eerste twee vestigingen in Hasselt en Gent en daar komen snel nog winkels bij in Antwerpen, Brugge en Leuven.

Sephora lanceert nieuw, kleiner winkelconcept

24/07/2017

Cosmeticaproducent Sephora heeft in de Verenigde Staten een nieuw en kleiner winkelconcept gelanceerd. Het bedrijf mikte tot nu toe vooral op grote winkels, maar experimenteert nu dus ook op kleinere schaal.

The Body Shop in Braziliaanse handen

29/06/2017

Het stond in de sterren geschreven en het is nu ook bevestigd: L’Oréal heeft zijn Britse winkeldochter The Body Shop verkocht aan het Braziliaanse Natura Cosméticos. Het contract is deze week ondertekend, zo klinkt het in Parijs.

Back to top