Medi-Market verdubbelt tot vier vestigingen | RetailDetail

Medi-Market verdubbelt tot vier vestigingen

Medi-Market verdubbelt tot vier vestigingen

Apotheek-supermarkt Medi-Market gaat in oktober twee vestigingen openen, waarmee het totaal aantal winkels meteen verdubbeld wordt. Tegen 2020 wil de keten twintig verkooppunten te hebben in België.

Evere en Waterloo

De eerste twee winkels van Medi-Market openden hun deuren in Gosselies en Rocourt, maar daar komen volgende maand vestigingen in Evere en Waterloo bij. Begin dit jaar opende de keten ook al een eigen webshop. Het bedrijf zou ook al Gent en Antwerpen op de planning hebben staan. Zo maakt oprichter Yvan Verougstraete zijn ambitie nog eens duidelijk: tegen 2020 moeten er twintig filialen te vinden zijn over heel België.

 

De filialen van Medi-Market zijn ongeveer 1.000 m² groot en verkopen meer dan 7.000 producten op het gebied van cosmetica, gezondheid en lichaamsverzorging. Medi-Market mag volgens de wetgeving geen geneesmiddelen verkopen, maar vond daar een oplossing op door bij elke vestiging ook een kleine apotheek te openen. Dat stuitte wel op kritiek van de Algemene Pharmaceutische Bond.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Medicare-Market wil dit jaar 20 nieuwe apotheken openen

06/02/2018

Medicare-Market, uitbater van de parafarmacie Medi-Market en de apotheken PharmaClic, wil in 2018 120 nieuwe medewerkers aanwerven en 20 nieuwe verkooppunten openen. Tegen 2020 wil de keten groeien naar zeventig vestigingen.

Di lanceert eigen webwinkel

31/01/2018

Vanaf morgen kunnen klanten ook online terecht bij Di, want dan lanceert de Belgische beautyketen een eigen webshop. Het is de volgende stap in de vernieuwingsstrategie van Di.

Back to top