Nieuw concept Familia maakt raadgevers van apothekers

Nieuw concept Familia maakt raadgevers van apothekers

Nieuw concept Familia maakt raadgevers van apothekers

Het nieuw concept van de apothekersketen Familia, die in Wallonië beschikt over 98 vestigingen, wil van de apotheker meer een raadgever maken voor zijn klanten. De derde vestiging van het concept opent dit najaar de deuren in Namen, na openingen in Carnières en Court-Saint-Etienne.

Nieuw visueel concept

Het nieuwe concept is het resultaat van een onderzoek, waaruit bleek dat de raadgevende rol van de apotheker voor de klant minstens even belangrijk is als de rol van verkoper van medicijnen. Om dat de onderstrepen werd ook de volledige visuele invulling van het concept aangepakt. Aan de buitenkant valt de witte muur met het nieuwe logo op, terwijl het interieur een mix van traditie en moderniteit moet zijn.

 

Daarbij wordt ook de verdeling van de producten in de winkel aangepakt. Klanten worden niet overstelpt met advertenties en in plaats van cosmetische producten zijn het eerst de farmaceutische producten die bij binnenkomst zichtbaar zijn. Om het voor klanten eenvoudiger te maken om te vergelijken, worden producten onderverdeeld volgens verschillende thema’s. Daarbij is ook ruimte voor huismerken en eigen bereidingen van de apothekers.

 

Tot slot is er bij de conceptwinkels ook aandacht geschonken aan duurzaamheid. Zo wordt het meubilair vervaardigd uit hout, wat het een tijdloos karakter moet geven, zodat het minder snel vervangen moet worden. Door minder gebruik te maken van promotiemateriaal daalt ook de afvalberg van de apothekers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkt mag concurreren met apotheek

17/07/2018

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block werkt aan een Koninklijk Besluit om de verkoop van medische hulpmiddelen mogelijk te maken in supermarkten. Retailers reageren positief, apothekers zijn kritisch. 

Aanhoudende expansie Kruidvat werpt vruchten af

03/07/2018

Drogisterijketen Kruidvat verkocht het voorbije jaar 4,7% meer in België. De keten tekent al een paar jaar op rij Belgische groei op, niet het minst omdat ze steeds nieuwe winkels blijft openen.

Cultmerk Aesop komt naar Antwerpen

04/06/2018

Het Australische schoonheidsmerk Aesop komt binnenkort met een eigen winkel naar Antwerpen: een voormalige sapjesbar aan de Nationalestraat krijgt de primeur. 

A.S. Watson (Kruidvat) lanceert online apotheek PharmaXpert.be

28/05/2018

Dank zij de lancering van een eigen online apotheek, PharmaXpert.be, kan de eigenaar van Kruidvat nu ook in België voorschriftvrije geneesmiddelen verkopen tegen voordelige prijzen.

Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.