Nivea trekt zich terug uit ‘travel retail’ in Europa | RetailDetail

Nivea trekt zich terug uit ‘travel retail’ in Europa

Nivea trekt zich terug uit ‘travel retail’ in Europa

Beiersdorf, het moederbedrijf van Nivea, zet de Nivea Travel Retail-activiteiten in Europa stop wegens tegenvallende resultaten. Buiten Europa blijft alles wel bij het oude.

Comeback niet uitgesloten

Vijf jaar nadat Nivea zijn ambitieuze plannen uitrolde om de lucratieve markt van de (zaken)reizigers te veroveren, trekt Beiersdorf zich al terug uit de (lucht)havens en taxfreezones in Europa. "De voorbije jaren hebben aangetoond dat de aankoopgewoonten van shoppers in de Europese reisomgeving voor ons nog niet zo gunstig zijn als in de andere regio's van de wereld", laat het concern weten in een verklaring.

 

"Na grondige afweging hebben we dan ook beslist om onze activiteiten in Europa stop te zetten. Vanaf nu ligt de focus van Nivea's Travel Retail-business op de markten buiten Europa": met name het Midden-Oosten, Noord-Afrika en India krijgen een centralere rol toebedeeld.

 

Toch sluit Beiersdorf een eventuele terugkeer naar de Europese luchthavens niet uit: "We blijven de ontwikkeling van dit verkoopkanaal in deze regio de komende jaren wel van nabij opvolgen en zullen deze beslissing zo nodig opnieuw evalueren."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkt mag concurreren met apotheek

17/07/2018

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block werkt aan een Koninklijk Besluit om de verkoop van medische hulpmiddelen mogelijk te maken in supermarkten. Retailers reageren positief, apothekers zijn kritisch. 

Aanhoudende expansie Kruidvat werpt vruchten af

03/07/2018

Drogisterijketen Kruidvat verkocht het voorbije jaar 4,7% meer in België. De keten tekent al een paar jaar op rij Belgische groei op, niet het minst omdat ze steeds nieuwe winkels blijft openen.

Cultmerk Aesop komt naar Antwerpen

04/06/2018

Het Australische schoonheidsmerk Aesop komt binnenkort met een eigen winkel naar Antwerpen: een voormalige sapjesbar aan de Nationalestraat krijgt de primeur. 

A.S. Watson (Kruidvat) lanceert online apotheek PharmaXpert.be

28/05/2018

Dank zij de lancering van een eigen online apotheek, PharmaXpert.be, kan de eigenaar van Kruidvat nu ook in België voorschriftvrije geneesmiddelen verkopen tegen voordelige prijzen.

Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.