Nivea trekt zich terug uit ‘travel retail’ in Europa | RetailDetail

Nivea trekt zich terug uit ‘travel retail’ in Europa

Nivea trekt zich terug uit ‘travel retail’ in Europa

Beiersdorf, het moederbedrijf van Nivea, zet de Nivea Travel Retail-activiteiten in Europa stop wegens tegenvallende resultaten. Buiten Europa blijft alles wel bij het oude.

Comeback niet uitgesloten

Vijf jaar nadat Nivea zijn ambitieuze plannen uitrolde om de lucratieve markt van de (zaken)reizigers te veroveren, trekt Beiersdorf zich al terug uit de (lucht)havens en taxfreezones in Europa. "De voorbije jaren hebben aangetoond dat de aankoopgewoonten van shoppers in de Europese reisomgeving voor ons nog niet zo gunstig zijn als in de andere regio's van de wereld", laat het concern weten in een verklaring.

 

"Na grondige afweging hebben we dan ook beslist om onze activiteiten in Europa stop te zetten. Vanaf nu ligt de focus van Nivea's Travel Retail-business op de markten buiten Europa": met name het Midden-Oosten, Noord-Afrika en India krijgen een centralere rol toebedeeld.

 

Toch sluit Beiersdorf een eventuele terugkeer naar de Europese luchthavens niet uit: "We blijven de ontwikkeling van dit verkoopkanaal in deze regio de komende jaren wel van nabij opvolgen en zullen deze beslissing zo nodig opnieuw evalueren."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Medicare-Market wil dit jaar 20 nieuwe apotheken openen

06/02/2018

Medicare-Market, uitbater van de parafarmacie Medi-Market en de apotheken PharmaClic, wil in 2018 120 nieuwe medewerkers aanwerven en 20 nieuwe verkooppunten openen. Tegen 2020 wil de keten groeien naar zeventig vestigingen.

Di lanceert eigen webwinkel

31/01/2018

Vanaf morgen kunnen klanten ook online terecht bij Di, want dan lanceert de Belgische beautyketen een eigen webshop. Het is de volgende stap in de vernieuwingsstrategie van Di.

Back to top