Nivea trekt zich terug uit ‘travel retail’ in Europa

Nivea trekt zich terug uit ‘travel retail’ in Europa

Beiersdorf, het moederbedrijf van Nivea, zet de Nivea Travel Retail-activiteiten in Europa stop wegens tegenvallende resultaten. Buiten Europa blijft alles wel bij het oude.

Comeback niet uitgesloten

Vijf jaar nadat Nivea zijn ambitieuze plannen uitrolde om de lucratieve markt van de (zaken)reizigers te veroveren, trekt Beiersdorf zich al terug uit de (lucht)havens en taxfreezones in Europa. "De voorbije jaren hebben aangetoond dat de aankoopgewoonten van shoppers in de Europese reisomgeving voor ons nog niet zo gunstig zijn als in de andere regio's van de wereld", laat het concern weten in een verklaring.

 

"Na grondige afweging hebben we dan ook beslist om onze activiteiten in Europa stop te zetten. Vanaf nu ligt de focus van Nivea's Travel Retail-business op de markten buiten Europa": met name het Midden-Oosten, Noord-Afrika en India krijgen een centralere rol toebedeeld.

 

Toch sluit Beiersdorf een eventuele terugkeer naar de Europese luchthavens niet uit: "We blijven de ontwikkeling van dit verkoopkanaal in deze regio de komende jaren wel van nabij opvolgen en zullen deze beslissing zo nodig opnieuw evalueren."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Unilever heeft interesse in Estée Lauder

25/08/2017

Er gaan geruchten de ronde dat meerdere partijen interesse tonen in een overname van cosmeticabedrijf Estée Lauder. Daarbij zouden onder andere L’Oréal en Unilever een bod overwegen.

Cosmeticaketen Atelier Rebul groeit snel in België

07/08/2017

De Deense cosmeticaketen Atelier Rebul wil de komende maanden snel groeien in België. In juli opende ze al de eerste twee vestigingen in Hasselt en Gent en daar komen snel nog winkels bij in Antwerpen, Brugge en Leuven.

Sephora lanceert nieuw, kleiner winkelconcept

24/07/2017

Cosmeticaproducent Sephora heeft in de Verenigde Staten een nieuw en kleiner winkelconcept gelanceerd. Het bedrijf mikte tot nu toe vooral op grote winkels, maar experimenteert nu dus ook op kleinere schaal.

The Body Shop in Braziliaanse handen

29/06/2017

Het stond in de sterren geschreven en het is nu ook bevestigd: L’Oréal heeft zijn Britse winkeldochter The Body Shop verkocht aan het Braziliaanse Natura Cosméticos. Het contract is deze week ondertekend, zo klinkt het in Parijs.

Back to top