Nivea trekt zich terug uit ‘travel retail’ in Europa

Nivea trekt zich terug uit ‘travel retail’ in Europa

Beiersdorf, het moederbedrijf van Nivea, zet de Nivea Travel Retail-activiteiten in Europa stop wegens tegenvallende resultaten. Buiten Europa blijft alles wel bij het oude.

Comeback niet uitgesloten

Vijf jaar nadat Nivea zijn ambitieuze plannen uitrolde om de lucratieve markt van de (zaken)reizigers te veroveren, trekt Beiersdorf zich al terug uit de (lucht)havens en taxfreezones in Europa. "De voorbije jaren hebben aangetoond dat de aankoopgewoonten van shoppers in de Europese reisomgeving voor ons nog niet zo gunstig zijn als in de andere regio's van de wereld", laat het concern weten in een verklaring.

 

"Na grondige afweging hebben we dan ook beslist om onze activiteiten in Europa stop te zetten. Vanaf nu ligt de focus van Nivea's Travel Retail-business op de markten buiten Europa": met name het Midden-Oosten, Noord-Afrika en India krijgen een centralere rol toebedeeld.

 

Toch sluit Beiersdorf een eventuele terugkeer naar de Europese luchthavens niet uit: "We blijven de ontwikkeling van dit verkoopkanaal in deze regio de komende jaren wel van nabij opvolgen en zullen deze beslissing zo nodig opnieuw evalueren."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Binnenkort geen sigaretten meer bij Kruidvat en Trekpleister

04/01/2018

Kruidvat en zusterketen Trekpleister halen ten laatste volgend jaar alle tabaksproducten uit hun rekken. De Stichting Tegen Kanker en Alliantie Nederland Rookvrij hopen dat ook de supermarkten het voorbeeld volgen, maar die staan niet meteen te trappelen.

Familie Colruyt koopt webapotheek Newpharma

19/12/2017

De familie Colruyt wordt hoofdaandeelhouder van onlineapotheek Newpharma. Het management van Newpharma slaat daarvoor de handen in elkaar met Korys (het investeringsvehikel van de familie Colruyt) en Colruyt Group.

Nu ook geneesmiddelen op voorschrift bij webshop Multipharma

24/10/2017

Multipharma heeft de dienstverlening op zijn webshop uitgebreid: naast parafarmaceutische producten en voorschriftvrije geneesmiddelen kunnen klanten nu ook geneesmiddelen op voorschrift reserveren.

Grondige herpositionering voor Di

19/10/2017

Een stevig investeringsprogramma moet beautyretailer Di op de kaart zetten als een sterk merk. De krachtlijnen? Een uitgepuurd winkelbeeld, een exclusief assortiment, een e-shop en verhoogde communicatie-inspanningen.

Zalando gaat ook make-up verkopen

18/10/2017

De modewebshop Zalando gaat in Duitsland voortaan ook schoonheidsproducten verkopen. Om die nieuwe producten in de kijker te zetten komt er een fysieke schoonheidswinkel in Berlijn. Zalando maakte ook kwartaalcijfers bekend, met een omzetgroei van bijna 30%.

Dollar Shave Club op weg naar Europa

10/10/2017

Volgend jaar wil de Dollar Shave Club zijn opwachting maken in Europa. De abonnementsdienst voor scheermesjes, die in handen is van Unilever, is al langer een succes in de Verenigde Staten.

Back to top