Nivea trekt zich terug uit ‘travel retail’ in Europa

Nivea trekt zich terug uit ‘travel retail’ in Europa

Beiersdorf, het moederbedrijf van Nivea, zet de Nivea Travel Retail-activiteiten in Europa stop wegens tegenvallende resultaten. Buiten Europa blijft alles wel bij het oude.

Comeback niet uitgesloten

Vijf jaar nadat Nivea zijn ambitieuze plannen uitrolde om de lucratieve markt van de (zaken)reizigers te veroveren, trekt Beiersdorf zich al terug uit de (lucht)havens en taxfreezones in Europa. "De voorbije jaren hebben aangetoond dat de aankoopgewoonten van shoppers in de Europese reisomgeving voor ons nog niet zo gunstig zijn als in de andere regio's van de wereld", laat het concern weten in een verklaring.

 

"Na grondige afweging hebben we dan ook beslist om onze activiteiten in Europa stop te zetten. Vanaf nu ligt de focus van Nivea's Travel Retail-business op de markten buiten Europa": met name het Midden-Oosten, Noord-Afrika en India krijgen een centralere rol toebedeeld.

 

Toch sluit Beiersdorf een eventuele terugkeer naar de Europese luchthavens niet uit: "We blijven de ontwikkeling van dit verkoopkanaal in deze regio de komende jaren wel van nabij opvolgen en zullen deze beslissing zo nodig opnieuw evalueren."

Tags: