Nog altijd teveel risicostoffen in babyproducten | RetailDetail

Nog altijd teveel risicostoffen in babyproducten

Nog altijd teveel risicostoffen in babyproducten

Verzorgingsproducten voor baby’tjes bevatten nog altijd te veel risicostoffen, die de gevoelige huid van baby’s meer kwaad dan goed doen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van een Europese vrouwenorganisatie.

 

Onvoldoende voor 299 van de 344 onderzochte producten

De Franse tak van vrouwenorganisatie Women in Europe for a Common Future (WECF) nam 341 babyproducten uit apotheken, supermarkten en biowinkels onder de loep. Het ging onder meer om shampoos, body lotions en uiteraard ook vochtige doekjes. Onder de geteste merken flink wat internationale namen (als Nivea, Pampers en Johnson) alsook huismerken (van o.a. Carrefour), die ook bij ons op de markt zijn.

 

Op basis van de wetenschappelijke adviezen van de Europese Unie en de Franse geneesmiddelenwaakhond kwam de organisatie tot de vaststelling dat liefst 299 van de 341 producten een of meer substanties bevatten die volgens die criteria onder de noemer “verhoogd risico” vallen. Vooral het feit dat liefst 226 van de 344 producten sterk geparfumeerd was, blijft verbazen: “Nochtans heeft dat geen verzorgend nut en kan het op jonge leeftijd juist allergieën veroorzaken waarvan het kind de rest van zijn leven de gevolgen moet dragen”, zegt Elisabeth Ruffinengo van WECF.

 

Het is niet de eerste keer dat verzorgingsproducten voor baby’s in opspraak komen. Enkele jaren geleden luidde ook de Franse consumentenorganisatie Que Choisir al de alarmbel rond verdachte stoffen in babycosmetica. Ook toen lagen met  name de vochtige doekjes in de vuurlijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Medicare-Market wil dit jaar 20 nieuwe apotheken openen

06/02/2018

Medicare-Market, uitbater van de parafarmacie Medi-Market en de apotheken PharmaClic, wil in 2018 120 nieuwe medewerkers aanwerven en 20 nieuwe verkooppunten openen. Tegen 2020 wil de keten groeien naar zeventig vestigingen.

Di lanceert eigen webwinkel

31/01/2018

Vanaf morgen kunnen klanten ook online terecht bij Di, want dan lanceert de Belgische beautyketen een eigen webshop. Het is de volgende stap in de vernieuwingsstrategie van Di.

Back to top