Ontex profiteert van vertrek Kimberly-Clark | RetailDetail

Ontex profiteert van vertrek Kimberly-Clark

Ontex profiteert van vertrek Kimberly-Clark

Luierfabrikant Ontex heeft in het eerste halfjaar van 2014 een omzet van 809,9 miljoen euro geboekt, op vergelijkbare basis 8,4% meer dan in dezelfde periode van 2014. Het bedrijf verdiende daarop een nettowinst van 11,9 miljoen euro.

Winst door weggevallen concurrent

Op de mature markten profiteerde Ontex onder meer van het wegvallen van concurrent Kimberly-Clark. Het rivaliserende concern heeft de verkoop van zijn luiers namelijk grotendeels gestaakt, omdat het er niet in slaagde om met Huggies een voldoende groot marktaandeel te verwerven. De klanten waarvoor Ontex werkt, konden daardoor hun verkopen opvoeren.

 

Op vergelijkbare basis namen de verkopen op de mature markten dan ook met 8,2% toe. Ontex geeft wel toe dat het grootste deel van de omzetstijging die hierdoor kon worden geboekt intussen wel behaald is. 

 

Op de groeimarkten dikte de verkoop van Ontex 24,6% aan. Vooral in Centraal-Europa en zelfs in Rusland kon de verkoop worden opgevijzeld. De lokale productie hielp hier een handje.

 

In het Midden-Oosten, Afrika en Azië trok de omzet met 12% aan. Er waren goede verkopen in onder meer Turkije - dat goed is voor de helft van de verkopen in deze geografische omschrijving, Marokko en Pakistan. Vooral de demografische ontwikkelingen kwamen de luierfabrikant ten goede.

 

Beursgang zet rem op winstevolutie

De medische divisie – die zich richt op volwassenen met incontinentie – zag haar omzet met 2,7% aantrekken. Vooral in het Verenigd Koninkrijk en Ierland liep het goed, mede door stijgende afleveringen aan huis. Ook in Frankrijk en Italië werden goede resultaten neergezet, door het afsluiten van nieuwe contracten en het winnen van tenders. 

 

Alles bijeen leverde dit Ontex een nettowinst op van 11,9 miljoen euro in het eerste halfjaar. In 2013 bleef de wijzer na dezelfde periode nog staan op 11,3 miljoen euro. Nochtans kostte de beursgang, die het bedrijf dit jaar deed, 20 miljoen euro. De financiële operatie zorgde er wel voor dat Ontex zijn nettoschuldenberg kon afbouwen van 886,7 miljoen euro naar 532,8 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Medicare-Market wil dit jaar 20 nieuwe apotheken openen

06/02/2018

Medicare-Market, uitbater van de parafarmacie Medi-Market en de apotheken PharmaClic, wil in 2018 120 nieuwe medewerkers aanwerven en 20 nieuwe verkooppunten openen. Tegen 2020 wil de keten groeien naar zeventig vestigingen.

Back to top