Ontex profiteert van vertrek Kimberly-Clark

Ontex profiteert van vertrek Kimberly-Clark

Luierfabrikant Ontex heeft in het eerste halfjaar van 2014 een omzet van 809,9 miljoen euro geboekt, op vergelijkbare basis 8,4% meer dan in dezelfde periode van 2014. Het bedrijf verdiende daarop een nettowinst van 11,9 miljoen euro.

Winst door weggevallen concurrent

Op de mature markten profiteerde Ontex onder meer van het wegvallen van concurrent Kimberly-Clark. Het rivaliserende concern heeft de verkoop van zijn luiers namelijk grotendeels gestaakt, omdat het er niet in slaagde om met Huggies een voldoende groot marktaandeel te verwerven. De klanten waarvoor Ontex werkt, konden daardoor hun verkopen opvoeren.

 

Op vergelijkbare basis namen de verkopen op de mature markten dan ook met 8,2% toe. Ontex geeft wel toe dat het grootste deel van de omzetstijging die hierdoor kon worden geboekt intussen wel behaald is. 

 

Op de groeimarkten dikte de verkoop van Ontex 24,6% aan. Vooral in Centraal-Europa en zelfs in Rusland kon de verkoop worden opgevijzeld. De lokale productie hielp hier een handje.

 

In het Midden-Oosten, Afrika en Azië trok de omzet met 12% aan. Er waren goede verkopen in onder meer Turkije - dat goed is voor de helft van de verkopen in deze geografische omschrijving, Marokko en Pakistan. Vooral de demografische ontwikkelingen kwamen de luierfabrikant ten goede.

 

Beursgang zet rem op winstevolutie

De medische divisie – die zich richt op volwassenen met incontinentie – zag haar omzet met 2,7% aantrekken. Vooral in het Verenigd Koninkrijk en Ierland liep het goed, mede door stijgende afleveringen aan huis. Ook in Frankrijk en Italië werden goede resultaten neergezet, door het afsluiten van nieuwe contracten en het winnen van tenders. 

 

Alles bijeen leverde dit Ontex een nettowinst op van 11,9 miljoen euro in het eerste halfjaar. In 2013 bleef de wijzer na dezelfde periode nog staan op 11,3 miljoen euro. Nochtans kostte de beursgang, die het bedrijf dit jaar deed, 20 miljoen euro. De financiële operatie zorgde er wel voor dat Ontex zijn nettoschuldenberg kon afbouwen van 886,7 miljoen euro naar 532,8 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Etos naar België dankzij fusie Ahold-Delhaize

18/09/2017

Drogisterijketen Etos gaat profiteren van de fusie van haar moederbedrijf, het Nederlandse Ahold, met het Belgische Delhaize. Daardoor kunnen de producten van Etos verkocht gaan worden in onder andere België, Griekenland en Roemenië.

Ecover en Method in handen van SC Johnson

15/09/2017

De Amerikaanse fabrikant van onderhoudsproducten SC Johnson neemt de ecologische schoonmaakproducenten Ecover en Method over van hun moederbedrijf People Against Dirty. Daarbij geeft het bedrijf geen financiële details vrij. 

Unilever heeft interesse in Estée Lauder

25/08/2017

Er gaan geruchten de ronde dat meerdere partijen interesse tonen in een overname van cosmeticabedrijf Estée Lauder. Daarbij zouden onder andere L’Oréal en Unilever een bod overwegen.

Cosmeticaketen Atelier Rebul groeit snel in België

07/08/2017

De Deense cosmeticaketen Atelier Rebul wil de komende maanden snel groeien in België. In juli opende ze al de eerste twee vestigingen in Hasselt en Gent en daar komen snel nog winkels bij in Antwerpen, Brugge en Leuven.

Sephora lanceert nieuw, kleiner winkelconcept

24/07/2017

Cosmeticaproducent Sephora heeft in de Verenigde Staten een nieuw en kleiner winkelconcept gelanceerd. Het bedrijf mikte tot nu toe vooral op grote winkels, maar experimenteert nu dus ook op kleinere schaal.

The Body Shop in Braziliaanse handen

29/06/2017

Het stond in de sterren geschreven en het is nu ook bevestigd: L’Oréal heeft zijn Britse winkeldochter The Body Shop verkocht aan het Braziliaanse Natura Cosméticos. Het contract is deze week ondertekend, zo klinkt het in Parijs.

Back to top