Planet Parfum-moeder versterkt positie in Frankrijk

Shutterstock.com

Groupe J. Bogart, de eigenaar van Planet Parfum en Di! in België, wil zijn positie in Frankrijk versterken door de aankoop van 41 Nocibé-winkels.

 

41 extra winkels

In een persbericht heeft Groupe Bogart aangekondigd dat het een bindend bod heeft uitgebracht om een deel van de activa van de Franse cosmeticaketen Nocibé over te nemen. Financiële details worden niet gegeven, maar het concern voegt er wel aan toe de transactie met eigen middelen te zullen financieren.

 

Met 600 verkooppunten genereert Nocibé in Frankrijk een jaarlijkse omzet van bijna één miljard euro. Begin dit jaar kondigde eigenaar Groupe Douglas echter de sluiting van 62 Nocibé-winkels in Frankrijk aan. Het bod van Groupe Bogart omvat de overname van 41 van die winkels. 221 arbeidsplaatsen zouden daardoor ook behouden kunnen worden.

 

Met de operatie zou Groupe Bogart zijn winkelnetwerk in Frankrijk meer dan verdubbelen, van 30 naar 71 vestigingen. Wereldwijd zou het zo boven de 400 uitkomen. In België is het Franse beursgenoteerde bedrijf eigenaar van de ketens Planet Parfum en Di, goed voor een 200-tal winkelpunten.