Prijzen zonnebrand en tandpasta dalen door lagere btw | RetailDetail

Prijzen zonnebrand en tandpasta dalen door lagere btw

Prijzen zonnebrand en tandpasta dalen door lagere btw

Nu de btw op zonnebrand en tandpasta gedaald is van 21 naar 6%, blijken de meeste drogisterijen het prijsverschil door te spelen naar hun klanten, waardoor die van lagere prijzen kunnen genieten.

Prijsdaling van 11,5 procent

Zo heeft A.S. Watson al laten weten dat de prijzen bij zijn ketens Kruidvat en Trekpleister alvast zullen dalen. Ook franchiseorganisatie DA raadt zijn ondernemers aan om de prijzen te verlagen. Bij Etos dalen alvast de prijzen van de eigen merken.

 

Het verlaagde tarief komt er omdat het hoogste rechtscollege in belastingzaken vrijdag oordeelde dat een aantal tandpasta’s en zonnebrandmiddelen als geneesmiddelen moeten worden gecategoriseerd en dus onder het verlaagde tarief van 6% vallen. Voor klanten kan dat een prijsdaling van 11,5% betekenen.

 

De verlaging komt er nadat de drogisterijen zelf een zaak hadden aangespannen om de btw te laten verlagen. Ze hebben nu gelijk gekregen en krijgen bovendien ongeveer 1,4 miljoen euro terug die ze sinds 2010, toen de zaak werd opgestart, te veel betaalden aan btw.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aanhoudende expansie Kruidvat werpt vruchten af

03/07/2018

Drogisterijketen Kruidvat verkocht het voorbije jaar 4,7% meer in België. De keten tekent al een paar jaar op rij Belgische groei op, niet het minst omdat ze steeds nieuwe winkels blijft openen.

Cultmerk Aesop komt naar Antwerpen

04/06/2018

Het Australische schoonheidsmerk Aesop komt binnenkort met een eigen winkel naar Antwerpen: een voormalige sapjesbar aan de Nationalestraat krijgt de primeur. 

Filet Pur: Zo exclusief als een smoutebol op de Sinksenfoor

01/06/2018

Een fris gekruid FMCG-weekoverzicht dat ongegeneerd de grenzen van de exclusiviteit aftast: dat is toch exact wat u verdiend hebt na een warme week vol onverwachte wendingen? Welaan dan, hier komt-ie!

A.S. Watson (Kruidvat) lanceert online apotheek PharmaXpert.be

28/05/2018

Dank zij de lancering van een eigen online apotheek, PharmaXpert.be, kan de eigenaar van Kruidvat nu ook in België voorschriftvrije geneesmiddelen verkopen tegen voordelige prijzen.

Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.