Rituals Wijnegem is niet langer de grootste

Rituals Wijnegem is niet langer de grootste
Shutterstock.com

Cosmeticaketen Rituals heeft deze week in Haarlem zijn grootste vestiging ooit geopend. Daarmee is de vestiging van Wijnegem (bij Antwerpen) zijn titel kwijt.

 

Blijven groeien

De nieuwe winkel in de Barteljorisstraat is bijna 300 m² groot en komt in de plaats van de vestiging in de Grote Houtstraat, die intussen de deuren sloot. Het nieuwe filiaal is meteen ook het grootste dat ooit door de keten werd geopend, ten nadele van de 220 m² grote winkel in Wijnegem die pas eind vorig jaar de deuren opende.

 

De nieuwe vestiging in Haarlem heeft een ruimer kledingassortiment en er zijn ook pashokjes voorzien. In de ‘hair temple’ kunnen klanten dan weer hun shampoo en conditioner laten personaliseren.

 

De nieuwe, grote winkel illustreert de continue groei van de cosmeticaketen. Eerder deze week opende Rituals ook al zijn eerste vestiging in Hongkong, waardoor het bedrijf nu ook de stap naar Azië zet. Wereldwijd heeft de keten inmiddels zo’n 750 verkooppunten, verspreid over 27 landen. Vorig jaar bedroeg de omzet bijna 697 miljoen euro.