Sephora haalt inspiratie bij Tinder voor nieuwe campagne

Sephora haalt inspiratie bij Tinder voor nieuwe campagne

Make-upmerk Sephora heeft inspiratie gehaald bij datingapp Tinder voor zijn nieuwe campagne. Daarbij kunnen bezoekers van de website links of rechts swipen door verschillende looks van het merk.

“Verslavende winkelervaringen creëren”

Net als bij Tinder geeft de bezoeker bij ‘swipe it, shop it’ aan geen interesse te hebben door naar links te swipen en wel interesse te hebben door naar rechts te vegen. Toont de bezoeker interesse, dan krijgt die onmiddellijk de kans om de look te kopen op de webshop van Sephora.

 

“We proberen leuke, verslavende winkelervaringen te creëren”, zegt topvrouw Deborah Yeh: “We bieden een ruim aanbod aan producten in elke categorie, maar we hebben ook een volledige retail- en digitale ervaring om dat product aan te vullen.”

 

De komende maanden wil Sephora ook foto’s toevoegen van klanten die hun eigen look tonen. Om klanten aan te trekken, zal Sephora bovendien het eerste schoonheidsmerk zijn dat op Tinder reclame koopt die gebruik maakt van de poll-functie van de app. Daarbij wordt aan gebruikers gevraagd om een aantal vragen te beantwoorden, waarna ze een sample van het product kunnen krijgen. Dr. Pepper en Dentyne hebben al gelijkaardige campagnes gevoerd.

 

Naast ‘swipe it, shop it’ komt Sephora ook op de proppen met de ‘beauty uncomplicator’: die moet bezoekers helpen om op een eenvoudige manier het grote aanbod van Sephora te filteren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nu ook geneesmiddelen op voorschrift bij webshop Multipharma

24/10/2017

Multipharma heeft de dienstverlening op zijn webshop uitgebreid: naast parafarmaceutische producten en voorschriftvrije geneesmiddelen kunnen klanten nu ook geneesmiddelen op voorschrift reserveren.

Grondige herpositionering voor Di

19/10/2017

Een stevig investeringsprogramma moet beautyretailer Di op de kaart zetten als een sterk merk. De krachtlijnen? Een uitgepuurd winkelbeeld, een exclusief assortiment, een e-shop en verhoogde communicatie-inspanningen.

Zalando gaat ook make-up verkopen

18/10/2017

De modewebshop Zalando gaat in Duitsland voortaan ook schoonheidsproducten verkopen. Om die nieuwe producten in de kijker te zetten komt er een fysieke schoonheidswinkel in Berlijn. Zalando maakte ook kwartaalcijfers bekend, met een omzetgroei van bijna 30%.

Dollar Shave Club op weg naar Europa

10/10/2017

Volgend jaar wil de Dollar Shave Club zijn opwachting maken in Europa. De abonnementsdienst voor scheermesjes, die in handen is van Unilever, is al langer een succes in de Verenigde Staten.

Essity: “Consumenten kunnen geen dag zonder onze producten”

05/10/2017

Zeg niet langer SCA Hygiene, zeg voortaan Essity. De producent van merken als Tena, Tork, Tempo, Edet, Plenty, Lotus, Okay en Demak'Up focust nog sterker op hygiëne en gezondheid. Vooral de incontinentiemarkt biedt groeipotentieel. 

Belgisch parfummerk BillyXClub opent eerste eigen winkel

26/09/2017

In de Kammenstraat in Antwerpen heeft parfumlabel BillyXClub een eerste eigen winkel geopend. Tot nu toe waren de parfums enkel te koop in verschillende winkels van CKS en in de webshop.

Back to top