Sephora voegt augmented reality toe aan app | RetailDetail

Sephora voegt augmented reality toe aan app

Sephora voegt augmented reality toe aan app

Make-upproducent Sephora heeft zijn app uitgebreid met een nieuwe functie, waarbij gebruikers onmiddellijk kunnen zien hoe een bepaalde kleur van make-up werkt op hun gezicht. Daarvoor maakt het gebruik van augmented reality.

Juiste beslissing

Klanten kunnen daarvoor gebruik maken van de Sephora Virtual Artist. Met behulp van de camera op de voorkant van hun smartphone kunnen ze een bepaalde kleur van lippenstift uittesten op hun gezicht. Ze kunnen de camera daarbij ook bewegen, zonder dat de make-up verschuift op hun gezicht.

 

Sephora is van mening dat de nieuwe functie meer dan enkel een gimmick is: volgens het bedrijf kan de Virtual Artist er voor zorgen dat klanten de juiste beslissing maken wanneer ze de keuze hebben tussen verschillende kleuren. In de eerste acht weken na de lancering werd de Virtual Artist al 45 miljoen keer gebruikt door 1,6 miljoen bezoekers.

 

Sephora is niet het enige merk dat met dit soort hulpmiddelen de verkoop de hoogte in wil jagen: zo kwam L’Oréal al met de MakeupGenius-app, die gebruikers de mogelijkheid geeft om verschillende merken make-up uit te testen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara mikt op jonge klanten via augmented reality

14/03/2018

De Spaanse modeketen Zara, onderdeel van Inditex, gaat vanaf april experimenteren met etalages waarin gebruik wordt gemaakt van 'augmented reality'. Het hoopt zo vooral jongere klanten weer in de winkels te krijgen.

Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Ikea toont winkel van de toekomst

06/03/2018

Op het Mobile World Congress heeft Ikea in samenwerking met Accenture zijn winkelconcept van de toekomst gepresenteerd. Opvallend: het is een kleine binnenstadwinkel, met - uiteraard - veel technologie.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Back to top