Shiseido wil reorganiseren na matig boekjaar | RetailDetail

Shiseido wil reorganiseren na matig boekjaar

Shiseido wil reorganiseren na matig boekjaar

De Japanse cosmeticaproducent Shiseido heeft een matig boekjaar achter de rug: de omzet kende slechts een kleine groei en ook de winstcijfers waren niet bepaald spectaculair. Het merk hoopt betere prestaties voor te leggen na een reorganisatie.

Winst te danken aan eenmalige inkomsten

In het voorbije financiële jaar, dat op 31 maart werd afgesloten, haalde Shiseido een omzet van 777 miljard yen (6 miljard euro): een stijging van 2,1% en in lijn met de verwachtingen. In Japan was er een stijging van 3,1% naar 365 miljard yen (2,8 miljard euro). Op andere markten was er een groei van 0,9%, maar na wisselkoersen liep die op tot +7,1% omwille van de zwakke positie van de Japanse munt.

 

Het bedrijfsresultaat daalde met 44,4% naar 27,6 miljard yen (210 miljoen euro) door hogere marketingkosten en logistieke problemen in de Verenigde Staten. De nettowinst steeg dan weer met 28,8% naar 33,7 miljard yen (260 miljoen euro), dankzij eenmalige inkomsten door de verkoop van de merken Decléor en Carita aan het Franse L'Oréal.

 

Voor het volgende boekjaar, dat wel wordt ingekort tot negen maanden, verwacht Shiseido dat de winst zal terugvallen naar 10 miljard yen (75 miljoen euro). Om de cijfers de komende jaren te verbeteren, gaat Shiseido veranderingen binnen het bedrijf versneld doorvoeren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Medicare-Market wil dit jaar 20 nieuwe apotheken openen

06/02/2018

Medicare-Market, uitbater van de parafarmacie Medi-Market en de apotheken PharmaClic, wil in 2018 120 nieuwe medewerkers aanwerven en 20 nieuwe verkooppunten openen. Tegen 2020 wil de keten groeien naar zeventig vestigingen.

Di lanceert eigen webwinkel

31/01/2018

Vanaf morgen kunnen klanten ook online terecht bij Di, want dan lanceert de Belgische beautyketen een eigen webshop. Het is de volgende stap in de vernieuwingsstrategie van Di.

Back to top