Unilever neemt Britse huidverzorger REN Skincare over | RetailDetail

Unilever neemt Britse huidverzorger REN Skincare over

Unilever neemt Britse huidverzorger REN Skincare over

De Brits-Nederlandse groep Unilever heeft de Britse huidverzorgingsspecialist REN Skincare overgenomen voor een onbekend bedrag. De overname wordt naar verwachting afgerond in mei van dit jaar, als de mededingingsautoriteiten het licht op groen zetten.

Via speciaalzaken en apotheken

REN Skincare werd in 2000 opgericht door Antony Buck en Robert Calcraft en bouwde in die vijftien jaar een "belangrijke positie op de markt voor huidverzorging" op, dixit Unilever. Het bedrijf verkoopt zijn gamma verzorgingsproducten, dat op basis van natuurlijke ingrediënten wordt gemaakt, via speciaalzaken en apotheken in een vijftigtal landen wereldwijd (waaronder België en Nederland).

 

Volgens Unilever heeft REN een "groot groeipotentieel" en vormt het "premiummerk een goede aanvulling op de bestaande portefeuille merken" voor persoonlijke verzorging, waarvan Axe, Dove en Lux de bekendste zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Supermarkt mag concurreren met apotheek

17/07/2018

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block werkt aan een Koninklijk Besluit om de verkoop van medische hulpmiddelen mogelijk te maken in supermarkten. Retailers reageren positief, apothekers zijn kritisch. 

Aanhoudende expansie Kruidvat werpt vruchten af

03/07/2018

Drogisterijketen Kruidvat verkocht het voorbije jaar 4,7% meer in België. De keten tekent al een paar jaar op rij Belgische groei op, niet het minst omdat ze steeds nieuwe winkels blijft openen.

Cultmerk Aesop komt naar Antwerpen

04/06/2018

Het Australische schoonheidsmerk Aesop komt binnenkort met een eigen winkel naar Antwerpen: een voormalige sapjesbar aan de Nationalestraat krijgt de primeur. 

A.S. Watson (Kruidvat) lanceert online apotheek PharmaXpert.be

28/05/2018

Dank zij de lancering van een eigen online apotheek, PharmaXpert.be, kan de eigenaar van Kruidvat nu ook in België voorschriftvrije geneesmiddelen verkopen tegen voordelige prijzen.

Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.