Unilever neemt haarverzorgingsmerk Living Proof over | RetailDetail

Unilever neemt haarverzorgingsmerk Living Proof over

Unilever neemt haarverzorgingsmerk Living Proof over

Unilever heeft een overeenkomst bereikt rond de overname van Living Proof, een producent van haarverzorgingsproducten. Het merk is vooral bekend vanwege het biomedisch onderzoek dat het doet naar haarproblemen.

Verder groeien

Living Proof werd opgericht door ondernemer Jon Flint, die samen met MIT-professor Robert Langer een team wetenschappers samenstelde om op zoek te gaan naar een aantal oplossingen voor haarproblemen en betere haarverzorging.

 

Living Proof zal deel gaan uitmaken van de Prestige-tak bij Unilever, waar ook andere merken als Dermalogica, Kate Somerville, Murad en REN toe behoren. Een overnameprijs werd niet bekend gemaakt. De deal moet volledig rond zijn in het eerste kwartaal van 2017, na akkoord van de mededingingsautoriteiten. “We zijn zeer opgetogen om Living Proof toe te voegen aan onze portfolio van Prestige-merken”, zegt afdelingshoofd Alan Jope. “Living Proof is al een succesvol bedrijf en we kijken er naar uit om dit geweldige merk verder te ontwikkelen en te laten groeien.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Niet Amazon, maar Walmart neemt Indiase marktleider over

07/05/2018

Ondanks een verleidelijk aanzoek van Amazon gaat de Indiase e-tailer Flipkart toch over in handen van Walmart en - opvallend - Google-eigenaar Alphabet. Voor 15 miljard dollar krijgen de Amerikanen zowat 75% van de aandelen in Flipkart in handen.