Unilever neemt haarverzorgingsmerk Living Proof over | RetailDetail

Unilever neemt haarverzorgingsmerk Living Proof over

Unilever neemt haarverzorgingsmerk Living Proof over

Unilever heeft een overeenkomst bereikt rond de overname van Living Proof, een producent van haarverzorgingsproducten. Het merk is vooral bekend vanwege het biomedisch onderzoek dat het doet naar haarproblemen.

Verder groeien

Living Proof werd opgericht door ondernemer Jon Flint, die samen met MIT-professor Robert Langer een team wetenschappers samenstelde om op zoek te gaan naar een aantal oplossingen voor haarproblemen en betere haarverzorging.

 

Living Proof zal deel gaan uitmaken van de Prestige-tak bij Unilever, waar ook andere merken als Dermalogica, Kate Somerville, Murad en REN toe behoren. Een overnameprijs werd niet bekend gemaakt. De deal moet volledig rond zijn in het eerste kwartaal van 2017, na akkoord van de mededingingsautoriteiten. “We zijn zeer opgetogen om Living Proof toe te voegen aan onze portfolio van Prestige-merken”, zegt afdelingshoofd Alan Jope. “Living Proof is al een succesvol bedrijf en we kijken er naar uit om dit geweldige merk verder te ontwikkelen en te laten groeien.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Supermarkt mag concurreren met apotheek

17/07/2018

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block werkt aan een Koninklijk Besluit om de verkoop van medische hulpmiddelen mogelijk te maken in supermarkten. Retailers reageren positief, apothekers zijn kritisch. 

Aanhoudende expansie Kruidvat werpt vruchten af

03/07/2018

Drogisterijketen Kruidvat verkocht het voorbije jaar 4,7% meer in België. De keten tekent al een paar jaar op rij Belgische groei op, niet het minst omdat ze steeds nieuwe winkels blijft openen.

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.