Viyo International zet opmars in de VS verder | RetailDetail

Viyo International zet opmars in de VS verder

Viyo International zet opmars in de VS verder

De Belgische producent van voedingssupplementen voor honden en katten Viyo International breidt de verdeling van zijn product Viyo Recuperation op de Noord-Amerikaanse markt uit. De groep gaat er samenwerken met de grootste dierenziekenhuisketen van de Verenigde Staten.

“Enorme hefboom voor reputatie en omzet”

Vanaf september 2013 zal Viyo Recuperation, een product dat ontwikkeld is om een snellere recuperatie van verzwakte honden en katten na ziekte of operatie te ondersteunen, actief worden gepromoot en ook worden verkocht in de Veterinary Centers of America (VCA) Antech Clinics in de Verenigde Staten.


Johan Varewyck, medeoprichter van Viyo International, noemt de samenwerking “een enorme hefboom voor de reputatie en omzet” van het bedrijf. “We zijn uiterst tevreden dat we deze stap kunnen zetten en dat we als Belgisch bedrijf kunnen samenwerken met VCA. Het is het resultaat van volgehouden investeringen in wetenschappelijk onderzoek, samen met diverse universiteiten in de wereld, zoals de universiteiten van Gent, Luik, Osaka, Utrecht en Texas.”


VS is grootste huisdierenmarkt

De Verenigde Staten zijn de grootste markt ter wereld voor kleine huisdieren, met een totale waarde van meer dan 50 miljard USD en een groeitrend van +7% per jaar.


Eerder dit jaar tekende Viyo International al een internationale distributieovereenkomst met het Franse bedrijf Virbac, het grootste onafhankelijke farmaceutische bedrijf voor dierengeneesmiddelen in Europa.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Supermarkt mag concurreren met apotheek

17/07/2018

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block werkt aan een Koninklijk Besluit om de verkoop van medische hulpmiddelen mogelijk te maken in supermarkten. Retailers reageren positief, apothekers zijn kritisch. 

Aanhoudende expansie Kruidvat werpt vruchten af

03/07/2018

Drogisterijketen Kruidvat verkocht het voorbije jaar 4,7% meer in België. De keten tekent al een paar jaar op rij Belgische groei op, niet het minst omdat ze steeds nieuwe winkels blijft openen.

Cultmerk Aesop komt naar Antwerpen

04/06/2018

Het Australische schoonheidsmerk Aesop komt binnenkort met een eigen winkel naar Antwerpen: een voormalige sapjesbar aan de Nationalestraat krijgt de primeur. 

A.S. Watson (Kruidvat) lanceert online apotheek PharmaXpert.be

28/05/2018

Dank zij de lancering van een eigen online apotheek, PharmaXpert.be, kan de eigenaar van Kruidvat nu ook in België voorschriftvrije geneesmiddelen verkopen tegen voordelige prijzen.

Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.