Viyo International zet opmars in de VS verder

Viyo International zet opmars in de VS verder

De Belgische producent van voedingssupplementen voor honden en katten Viyo International breidt de verdeling van zijn product Viyo Recuperation op de Noord-Amerikaanse markt uit. De groep gaat er samenwerken met de grootste dierenziekenhuisketen van de Verenigde Staten.

“Enorme hefboom voor reputatie en omzet”

Vanaf september 2013 zal Viyo Recuperation, een product dat ontwikkeld is om een snellere recuperatie van verzwakte honden en katten na ziekte of operatie te ondersteunen, actief worden gepromoot en ook worden verkocht in de Veterinary Centers of America (VCA) Antech Clinics in de Verenigde Staten.


Johan Varewyck, medeoprichter van Viyo International, noemt de samenwerking “een enorme hefboom voor de reputatie en omzet” van het bedrijf. “We zijn uiterst tevreden dat we deze stap kunnen zetten en dat we als Belgisch bedrijf kunnen samenwerken met VCA. Het is het resultaat van volgehouden investeringen in wetenschappelijk onderzoek, samen met diverse universiteiten in de wereld, zoals de universiteiten van Gent, Luik, Osaka, Utrecht en Texas.”


VS is grootste huisdierenmarkt

De Verenigde Staten zijn de grootste markt ter wereld voor kleine huisdieren, met een totale waarde van meer dan 50 miljard USD en een groeitrend van +7% per jaar.


Eerder dit jaar tekende Viyo International al een internationale distributieovereenkomst met het Franse bedrijf Virbac, het grootste onafhankelijke farmaceutische bedrijf voor dierengeneesmiddelen in Europa.

Tags: