A.S. Watson (Kruidvat) lanceert online apotheek PharmaXpert.be

A.S. Watson (Kruidvat) lanceert online apotheek PharmaXpert.be
pharmaxpert.be

Dank zij de lancering van een eigen online apotheek, PharmaXpert.be, kan de eigenaar van Kruidvat nu ook in België voorschriftvrije geneesmiddelen verkopen tegen voordelige prijzen.

 

“Gezondheid centraal”

In Nederland verkoopt A.S. Watson via haar drogisterijketen Kruidvat al ruim veertig jaar voorschriftvrije geneesmiddelen en ook online zijn ze bij onze noorderburen al een paar jaar beschikbaar. De Belgische wetgeving laat de verkoop van geneesmiddelen in drogisterijen echter niet toe. Als apotheek voldoet PharmaXpert.be wel aan de regelgeving. Zo kan de retailer voortaan toch inspelen op de vraag van de Belgische consument naar bereikbare voorschriftvrije geneesmiddelen.
 

“Gezondheid wordt voor steeds meer consumenten een belangrijk thema  Ook in onze Kruidvat-winkels staat gezondheid centraal, online zullen we deze lijn verderzetten”, zegt Gerard van Breen, CEO A.S. Watson Benelux. “Met dit initiatief willen we voorschriftvrije geneesmiddelen en parafarmaceutische producten voor iedereen beter betaalbaar maken. De lancering van PharmaXpert.be is daarin een belangrijke stap.”
 

Naast bekende merken als Davitamon, Dafalgan en Aspirine biedt de onlineapotheek ook een selectie van voordelige Kruidvat huismerkproducten aan. Het initiatief is volledig conform de Belgische wet- en regelgeving. De voorschriftvrije geneesmiddelen zijn in België geregistreerd en worden verstrekt door een erkende Belgische apotheker. Bovendien heeft PharmaXpert.be online een extra controle ingebouwd. Klanten wordt bijvoorbeeld gevraagd om een aantal vragen te beantwoorden, zoals welke medicatie wordt gebruikt, duur van het gebruik en wat het geslacht en de leeftijd is van de persoon. De bestellingen worden na de aankoop behandeld door erkende apothekers.