AS Watson wil Holland & Barrett overnemen | RetailDetail

AS Watson wil Holland & Barrett overnemen

AS Watson wil Holland & Barrett overnemen
Shutterstock

AS Watson, het moederbedrijf van Kruidvat, heeft gesprekken aangeknoopt rond een mogelijke overname van Holland & Barrett. AS Watson zou maar liefst een miljard pond (1,15 miljard euro) willen neertellen.

Nog geen officieel bod

Voorlopig is er nog geen officieel bod van AS Watson voor Holland & Barrett en de gesprekken tussen de twee partijen bevinden zich nog in een vroeg stadium. Toch is het niet ondenkbaar dat er in de nabije toekomst effectief een bod wordt neergelegd. Een overname van Holland & Barrett zou opnieuw een stap voorwaarts in de sector zijn voor AS Watson. Het is met 13.000 winkels en 130.000 werknemers in 25 landen al de grootste retailer in de sector ‘health & beauty’ in Azië en Europa.

 

Holland & Barrett is onderdeel van het bedrijf NBTY, dat in handen is van Carlyle. Dat private-equitybedrijf wil al een tijdje af van NBTY, wat hen tot 5,5 miljard euro kan opleveren, en wil liefst het bedrijf in één stuk verkopen. Omdat het daar niet onmiddellijk in slaagt, bekijkt het nu ook biedingen op aparte onderdelen van NBTY. AS Watson is echter niet alleen in zijn interesse voor Holland & Barrett: ook een aantal private-equitybedrijven hebben al laten uitschijnen mogelijk een bod neer te willen leggen.

 

Holland & Barrett beschikt over 1.400 winkels in 16 landen, waarvan meer dan de helft van de filialen in eigen beheer zich in het Verenigd Koninkrijk bevinden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Supermarkt mag concurreren met apotheek

17/07/2018

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block werkt aan een Koninklijk Besluit om de verkoop van medische hulpmiddelen mogelijk te maken in supermarkten. Retailers reageren positief, apothekers zijn kritisch. 

Aanhoudende expansie Kruidvat werpt vruchten af

03/07/2018

Drogisterijketen Kruidvat verkocht het voorbije jaar 4,7% meer in België. De keten tekent al een paar jaar op rij Belgische groei op, niet het minst omdat ze steeds nieuwe winkels blijft openen.

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.