AS Watson wil Holland & Barrett overnemen

AS Watson wil Holland & Barrett overnemen

AS Watson, het moederbedrijf van Kruidvat, heeft gesprekken aangeknoopt rond een mogelijke overname van Holland & Barrett. AS Watson zou maar liefst een miljard pond (1,15 miljard euro) willen neertellen.

Nog geen officieel bod

Voorlopig is er nog geen officieel bod van AS Watson voor Holland & Barrett en de gesprekken tussen de twee partijen bevinden zich nog in een vroeg stadium. Toch is het niet ondenkbaar dat er in de nabije toekomst effectief een bod wordt neergelegd. Een overname van Holland & Barrett zou opnieuw een stap voorwaarts in de sector zijn voor AS Watson. Het is met 13.000 winkels en 130.000 werknemers in 25 landen al de grootste retailer in de sector ‘health & beauty’ in Azië en Europa.

 

Holland & Barrett is onderdeel van het bedrijf NBTY, dat in handen is van Carlyle. Dat private-equitybedrijf wil al een tijdje af van NBTY, wat hen tot 5,5 miljard euro kan opleveren, en wil liefst het bedrijf in één stuk verkopen. Omdat het daar niet onmiddellijk in slaagt, bekijkt het nu ook biedingen op aparte onderdelen van NBTY. AS Watson is echter niet alleen in zijn interesse voor Holland & Barrett: ook een aantal private-equitybedrijven hebben al laten uitschijnen mogelijk een bod neer te willen leggen.

 

Holland & Barrett beschikt over 1.400 winkels in 16 landen, waarvan meer dan de helft van de filialen in eigen beheer zich in het Verenigd Koninkrijk bevinden.