AS Watson wil Holland & Barrett overnemen | RetailDetail

AS Watson wil Holland & Barrett overnemen

AS Watson wil Holland & Barrett overnemen
Shutterstock

AS Watson, het moederbedrijf van Kruidvat, heeft gesprekken aangeknoopt rond een mogelijke overname van Holland & Barrett. AS Watson zou maar liefst een miljard pond (1,15 miljard euro) willen neertellen.

Nog geen officieel bod

Voorlopig is er nog geen officieel bod van AS Watson voor Holland & Barrett en de gesprekken tussen de twee partijen bevinden zich nog in een vroeg stadium. Toch is het niet ondenkbaar dat er in de nabije toekomst effectief een bod wordt neergelegd. Een overname van Holland & Barrett zou opnieuw een stap voorwaarts in de sector zijn voor AS Watson. Het is met 13.000 winkels en 130.000 werknemers in 25 landen al de grootste retailer in de sector ‘health & beauty’ in Azië en Europa.

 

Holland & Barrett is onderdeel van het bedrijf NBTY, dat in handen is van Carlyle. Dat private-equitybedrijf wil al een tijdje af van NBTY, wat hen tot 5,5 miljard euro kan opleveren, en wil liefst het bedrijf in één stuk verkopen. Omdat het daar niet onmiddellijk in slaagt, bekijkt het nu ook biedingen op aparte onderdelen van NBTY. AS Watson is echter niet alleen in zijn interesse voor Holland & Barrett: ook een aantal private-equitybedrijven hebben al laten uitschijnen mogelijk een bod neer te willen leggen.

 

Holland & Barrett beschikt over 1.400 winkels in 16 landen, waarvan meer dan de helft van de filialen in eigen beheer zich in het Verenigd Koninkrijk bevinden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.