Yves Rocher zoekt expansie in Vlaanderen en Brussel | RetailDetail

Yves Rocher zoekt expansie in Vlaanderen en Brussel

Yves Rocher zoekt expansie in Vlaanderen en Brussel

Yves Rocher, de Franse pionier in plantaardige cosmetica, is op zoek naar nieuwe franchisenemers om zijn netwerk in Vlaanderen en Brussel uit te breiden. Daartoe mikt de groep veeleer op "betrokken handelaars" dan op "investeerders".

"Gemiddeld 300.000 euro omzet"

Yves Rocher telt in ons land meer dan 90 vestigingen, maar dat moeten er snel meer worden, zegt rekruteringsverantwoordelijke Annick Fournier: "We willen ons momenteel vooral richten op Vlaanderen en Brussel. We zijn op zoek naar enthousiaste franchisenemers voor de steden Lier, Gent, Genk, Antwerpen en Brussel."

 

"Het moet vooral iemand zijn die onze filosofie deelt. We zoeken meer handelaars die betrokken zijn bij de zaak dan investeerders. Onze franchisenemers moeten zich 100% focussen op de winkel en het schoonheidsinstituut", aldus nog Fournier. Uiteraard moeten kandidaten een diploma bedrijfsbeheer op zak hebben alsook toegang hebben tot het beroep van schoonheidsspecialiste. "Ofwel zijn ze daar zelf voor opgeleid, ofwel nemen ze er iemand voor aan."

 

De gemiddelde omzet van een Yves Rocher-vestiging bedraagt naar eigen zeggen 300.000 euro, exclusief het schoonheidsinstituut (dat moet nog eens minstens 20% van de omzet van de winkelactiviteit realiseren).

 

De Franse cosmeticaketen werd in 1959 opgestart door de Bretoen Yves Rocher. De eerste jaren verkocht de groep zijn plantaardige cosmetica uitsluitend via postorder, sinds 1969 ook via fysieke winkels. Intussen zijn dat er wereldwijd al ruim 4.000. Vandaag gebruiken 30 miljoen vrouwen ter wereld schoonheidsproducten van het merk Yves Rocher; in thuisland Frankrijk is dat één Française op de drie. De groepsomzet bedroeg in 2014 zo'n 2,31 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.

Unilever waarschuwt online media: adverteren kan zo niet verder

12/02/2018

Unilever dreigt te stoppen met adverteren op online mediakanalen die ondoorzichtig zijn en verdeeldheid zaaien. Dat zegt hun marketingbaas Keith Weed op het IAB-adverteerderscongres. 

Luxemerken stuwen winst L’Oréal

09/02/2018

Ondanks een magere omzetgroei in 2017 kan het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal toch uitpakken met een fors gestegen nettowinst. Dat heeft het te danken aan sterke prestaties van het luxesegment, waar de marges hoger zijn.

Trekpleister-directeur wordt topman Kruidvat België en Frankrijk

09/02/2018

A.S. Watson, de holding achter Kruidvat, ICI PARIS XL en Trekpleister, heeft Roland van den Berg benoemd tot algemeen directeur van die laatste keten. Hij vervangt er Bert Verhoef, die aan het hoofd van Kruidvat België en Frankrijk komt te staan.

Medicare-Market wil dit jaar 20 nieuwe apotheken openen

06/02/2018

Medicare-Market, uitbater van de parafarmacie Medi-Market en de apotheken PharmaClic, wil in 2018 120 nieuwe medewerkers aanwerven en 20 nieuwe verkooppunten openen. Tegen 2020 wil de keten groeien naar zeventig vestigingen.

Back to top