Yves Rocher zoekt expansie in Vlaanderen en Brussel

Yves Rocher zoekt expansie in Vlaanderen en Brussel

Yves Rocher, de Franse pionier in plantaardige cosmetica, is op zoek naar nieuwe franchisenemers om zijn netwerk in Vlaanderen en Brussel uit te breiden. Daartoe mikt de groep veeleer op "betrokken handelaars" dan op "investeerders".

"Gemiddeld 300.000 euro omzet"

Yves Rocher telt in ons land meer dan 90 vestigingen, maar dat moeten er snel meer worden, zegt rekruteringsverantwoordelijke Annick Fournier: "We willen ons momenteel vooral richten op Vlaanderen en Brussel. We zijn op zoek naar enthousiaste franchisenemers voor de steden Lier, Gent, Genk, Antwerpen en Brussel."

 

"Het moet vooral iemand zijn die onze filosofie deelt. We zoeken meer handelaars die betrokken zijn bij de zaak dan investeerders. Onze franchisenemers moeten zich 100% focussen op de winkel en het schoonheidsinstituut", aldus nog Fournier. Uiteraard moeten kandidaten een diploma bedrijfsbeheer op zak hebben alsook toegang hebben tot het beroep van schoonheidsspecialiste. "Ofwel zijn ze daar zelf voor opgeleid, ofwel nemen ze er iemand voor aan."

 

De gemiddelde omzet van een Yves Rocher-vestiging bedraagt naar eigen zeggen 300.000 euro, exclusief het schoonheidsinstituut (dat moet nog eens minstens 20% van de omzet van de winkelactiviteit realiseren).

 

De Franse cosmeticaketen werd in 1959 opgestart door de Bretoen Yves Rocher. De eerste jaren verkocht de groep zijn plantaardige cosmetica uitsluitend via postorder, sinds 1969 ook via fysieke winkels. Intussen zijn dat er wereldwijd al ruim 4.000. Vandaag gebruiken 30 miljoen vrouwen ter wereld schoonheidsproducten van het merk Yves Rocher; in thuisland Frankrijk is dat één Française op de drie. De groepsomzet bedroeg in 2014 zo'n 2,31 miljard euro.

Tags: