Coolblue bezorgt wél echt met de fiets | RetailDetail

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets
Foto: Coolblue

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

 

CoolblueFietst geen aprilgrap

Coolblue wordt naar eigen zeggen het eerste grote e-commercebedrijf in Europa ervoor kiest om pakjes zelf per fiets te bezorgen. De service start eerst vandaag in Eindhoven en Den Haag, maar wordt vervolgens, letterlijk en figuurlijk, uitgerold naar alle grote Nederlandse en Vlaamse steden.


Een paar dagen geleden maakte Cooblue het nieuws al bekend, maar de Nederlandse retailer had het toen over ‘pakjesknuffelaars’ als bezorgers en beweerde dat pakketjes zelf hadden verteld dat ze het liefst per fiets worden vervoerd. De speciale CoolblueFietst-fietsen zouden ook uitgerust zijn met een dekentje en knuffeldiertjes om de rit voor de pakjes zo fijn mogelijk te maken.

 

Levering de volgende dag in steden

Van knuffelbeertjes is nu geen sprake meer, maar van Coolblue-fietsen wel: “Met CoolblueFietst willen we onze klanten heel erg blij maken. Klanten krijgen hun bestelling de volgende dag in een tijdvak van 1 uur geleverd. Een kwartier van tevoren ontvangen ze een sms met het exacte tijdstip van levering”, vertelt Matthias De Clercq, manager van Coolblue België.


De eerste blauwe pakfietsen zijn vandaag al vertrokken in Eindhoven en Den Haag. In België wordt CoolblueFietst deze zomer gelanceerd. Het gaat dan wel om de bezorging van kleinere producten, zoals “een laptop, mobiele telefoon of koptelefoon”, aldus de elektroretailer.


Opvallend: de leveringen gebeuren in Eindhoven en Den Haag alvast vanuit de fysieke Coolblue-winkels, die nu dus ook als lokale distributiecentra gaan dienen. Hoe dit in België zal gaan, valt nog af te wachten, aangezien de winkels zich daar momenteel buiten de steden bevinden: Coolblue heeft er vandaag fysieke winkels in Wilrijk, Lochristi en Zaventem. In Nederland zit de retailer stedelijker in Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Groningen, Utrecht en Amsterdam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Vijf jaar na ramp Rana Plaza: “Te weinig overheidsmaatregelen”

24/04/2018

Vijf jaar na de instorting van de kledingfabrieken Rana Plaza in Bangladesh neemt België weinig dwingende maatregelen om producenten tot duurzamere productie te verplichten. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de KULeuven.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicagroep Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekt naar eigen zeggen snelle vooruitgang en nam ook grote stappen in haar herstelplan: eind 2018 wil het voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen.

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

23/04/2018

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.

Distributeurs en transporteurs eisen schonere vrachtwagens

19/04/2018

35 bedrijven, waaronder Colruyt, Carrefour en Ikea, vragen dat Europa de constructeurs van vrachtwagens verplicht de uitstoot tegen 2025 met een vierde terug te dringen. “Totaal onrealistisch”, reageert de spreekbuis van de constructeurs.