Coolblue bezorgt wél echt met de fiets | RetailDetail

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets
Foto: Coolblue

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

 

CoolblueFietst geen aprilgrap

Coolblue wordt naar eigen zeggen het eerste grote e-commercebedrijf in Europa ervoor kiest om pakjes zelf per fiets te bezorgen. De service start eerst vandaag in Eindhoven en Den Haag, maar wordt vervolgens, letterlijk en figuurlijk, uitgerold naar alle grote Nederlandse en Vlaamse steden.


Een paar dagen geleden maakte Cooblue het nieuws al bekend, maar de Nederlandse retailer had het toen over ‘pakjesknuffelaars’ als bezorgers en beweerde dat pakketjes zelf hadden verteld dat ze het liefst per fiets worden vervoerd. De speciale CoolblueFietst-fietsen zouden ook uitgerust zijn met een dekentje en knuffeldiertjes om de rit voor de pakjes zo fijn mogelijk te maken.

 

Levering de volgende dag in steden

Van knuffelbeertjes is nu geen sprake meer, maar van Coolblue-fietsen wel: “Met CoolblueFietst willen we onze klanten heel erg blij maken. Klanten krijgen hun bestelling de volgende dag in een tijdvak van 1 uur geleverd. Een kwartier van tevoren ontvangen ze een sms met het exacte tijdstip van levering”, vertelt Matthias De Clercq, manager van Coolblue België.


De eerste blauwe pakfietsen zijn vandaag al vertrokken in Eindhoven en Den Haag. In België wordt CoolblueFietst deze zomer gelanceerd. Het gaat dan wel om de bezorging van kleinere producten, zoals “een laptop, mobiele telefoon of koptelefoon”, aldus de elektroretailer.


Opvallend: de leveringen gebeuren in Eindhoven en Den Haag alvast vanuit de fysieke Coolblue-winkels, die nu dus ook als lokale distributiecentra gaan dienen. Hoe dit in België zal gaan, valt nog af te wachten, aangezien de winkels zich daar momenteel buiten de steden bevinden: Coolblue heeft er vandaag fysieke winkels in Wilrijk, Lochristi en Zaventem. In Nederland zit de retailer stedelijker in Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Groningen, Utrecht en Amsterdam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.