“Free Record Shop België mogelijk opnieuw failliet” | RetailDetail

“Free Record Shop België mogelijk opnieuw failliet”

“Free Record Shop België mogelijk opnieuw failliet”

De Belgische tak van Free Record Shop zou de mogelijkheden onderzoeken om het faillissement aan te vragen. Dat zou het doen om vervolgens een doorstart te kunnen maken met een kleiner aantal winkels.

Faillissement om nieuwe doorstart?

Een nieuw faillissement voor Free Record Shop in België zou ter sprake zijn gekomen bij de gesprekken met de Britse investeerder Hilco, die overweegt om een belang te nemen in de entertainmentketen, meent Entertainment Business te kunnen afleiden van anonieme bronnen uit de muziekindustrie.

 

ProCures-woordvoerder Bart Maussen ontkent de berichten over een mogelijk faillissement evenwel: “Ik weet enkel dat Hilco kijkt of het de moeite en investering waard is om in Free Record Shop België te stappen. Dat kan alleen met medewerking van de industrie. Daarover is met partijen gesproken.”

 

Weekomzet gehalveerd

Wel geeft Free Record Shop toe dat er nog flink wat problemen zijn bij de keten. Terwijl de gemiddelde weekomzet van de retailer voor het faillissement twee miljoen euro bedroeg, bedraagt de weekomzet nu nog maar een miljoen euro. Dat zou met name door leveringsproblemen komen. Free Record Shop heeft echter een weekomzet van 3,1 miljoen euro nodig om break-even te draaien, zei ProCurestopman Paul Dumas in het Financieele Dagblad.

 

Vooral België is daarbij het zorgenkind: “België deed het beter dan Nederland, maar de Belgische winkels lijden ook al twee jaar verlies”, aldus nog Dumas. Er zouden in ons land ook nog een aantal slechte winkels zijn. Entertainment Business verwacht dan ook dat Hilco eerst een meerderheidsbelang in de Belgische tak neemt, die het later misschien uitbreidt naar Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.