“Free Record Shop België mogelijk opnieuw failliet”

“Free Record Shop België mogelijk opnieuw failliet”

De Belgische tak van Free Record Shop zou de mogelijkheden onderzoeken om het faillissement aan te vragen. Dat zou het doen om vervolgens een doorstart te kunnen maken met een kleiner aantal winkels.

Faillissement om nieuwe doorstart?

Een nieuw faillissement voor Free Record Shop in België zou ter sprake zijn gekomen bij de gesprekken met de Britse investeerder Hilco, die overweegt om een belang te nemen in de entertainmentketen, meent Entertainment Business te kunnen afleiden van anonieme bronnen uit de muziekindustrie.

 

ProCures-woordvoerder Bart Maussen ontkent de berichten over een mogelijk faillissement evenwel: “Ik weet enkel dat Hilco kijkt of het de moeite en investering waard is om in Free Record Shop België te stappen. Dat kan alleen met medewerking van de industrie. Daarover is met partijen gesproken.”

 

Weekomzet gehalveerd

Wel geeft Free Record Shop toe dat er nog flink wat problemen zijn bij de keten. Terwijl de gemiddelde weekomzet van de retailer voor het faillissement twee miljoen euro bedroeg, bedraagt de weekomzet nu nog maar een miljoen euro. Dat zou met name door leveringsproblemen komen. Free Record Shop heeft echter een weekomzet van 3,1 miljoen euro nodig om break-even te draaien, zei ProCurestopman Paul Dumas in het Financieele Dagblad.

 

Vooral België is daarbij het zorgenkind: “België deed het beter dan Nederland, maar de Belgische winkels lijden ook al twee jaar verlies”, aldus nog Dumas. Er zouden in ons land ook nog een aantal slechte winkels zijn. Entertainment Business verwacht dan ook dat Hilco eerst een meerderheidsbelang in de Belgische tak neemt, die het later misschien uitbreidt naar Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour en Fnac Darty denken aan inkoopalliantie

01/12/2017

Supermarktbedrijf Carrefour en elektronicaverkoper Fnac Darty denken eraan om een alliantie te vormen voor hun elektronica-aankopen. Door die bundeling van krachten kunnen ze de prijzen immers drukken.

Media Saturn lanceert eerste volledig virtuele winkelwereld

21/11/2017

Klanten van Saturn, dat samen met Media Markt deel uitmaakt van de groep Media Saturn, kunnen voortaan hun VR-bril opzetten om de producten in twee virtuele omgevingen te bekijken. De koop ook afronden in VR is voorlopig nog niet mogelijk.

Krëfel neemt meerderheid in IT-speler Tones

17/11/2017

Krëfel heeft een meerderheid genomen in het Mechelse Tones, een keten met vier winkels die gespecialiseerd is in IT en multimedia. Door die overname wil Krëfel zijn aanbod in die sectoren verder uitbreiden.

Service is de sleutel voor jarig Keymusic

10/11/2017

De fysieke muziekwinkel heeft zeker nog bestaansrecht, zegt CEO Francky Dedeyne van Keymusic, dat zijn 25e verjaardag viert. "Als je oplossingen verkoopt, speelt prijs minder", stelt hij. Groei komt uit een franchiseconcept, bovendien lonkt het buitenland.

Pieter Haas, CEO Ceconomy: "Wij verkopen een digitaal leven aan de consument"

03/11/2017

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, heeft de sleutel in handen voor de verdere consolidatie van de elektronicasector in Europa. De retailer wordt een verkoper van diensten en oplossingen: “We helpen mensen de juiste beslissingen te nemen.”

Ceconomy groeit verder in transitiejaar

26/10/2017

In het vierde kwartaal van zijn boekjaar is Ceconomy, voorheen onderdeel van de Duitse Metro Group, met 4,6% gegroeid naar 5,264 miljard euro. Vooral online zette het moederbedrijf van onder andere Media Markt grote stappen.

Back to top