“Free Record Shop België mogelijk opnieuw failliet”

“Free Record Shop België mogelijk opnieuw failliet”

De Belgische tak van Free Record Shop zou de mogelijkheden onderzoeken om het faillissement aan te vragen. Dat zou het doen om vervolgens een doorstart te kunnen maken met een kleiner aantal winkels.

Faillissement om nieuwe doorstart?

Een nieuw faillissement voor Free Record Shop in België zou ter sprake zijn gekomen bij de gesprekken met de Britse investeerder Hilco, die overweegt om een belang te nemen in de entertainmentketen, meent Entertainment Business te kunnen afleiden van anonieme bronnen uit de muziekindustrie.

 

ProCures-woordvoerder Bart Maussen ontkent de berichten over een mogelijk faillissement evenwel: “Ik weet enkel dat Hilco kijkt of het de moeite en investering waard is om in Free Record Shop België te stappen. Dat kan alleen met medewerking van de industrie. Daarover is met partijen gesproken.”

 

Weekomzet gehalveerd

Wel geeft Free Record Shop toe dat er nog flink wat problemen zijn bij de keten. Terwijl de gemiddelde weekomzet van de retailer voor het faillissement twee miljoen euro bedroeg, bedraagt de weekomzet nu nog maar een miljoen euro. Dat zou met name door leveringsproblemen komen. Free Record Shop heeft echter een weekomzet van 3,1 miljoen euro nodig om break-even te draaien, zei ProCurestopman Paul Dumas in het Financieele Dagblad.

 

Vooral België is daarbij het zorgenkind: “België deed het beter dan Nederland, maar de Belgische winkels lijden ook al twee jaar verlies”, aldus nog Dumas. Er zouden in ons land ook nog een aantal slechte winkels zijn. Entertainment Business verwacht dan ook dat Hilco eerst een meerderheidsbelang in de Belgische tak neemt, die het later misschien uitbreidt naar Nederland.

Tags: