“Free Record Shop België mogelijk opnieuw failliet” | RetailDetail

“Free Record Shop België mogelijk opnieuw failliet”

“Free Record Shop België mogelijk opnieuw failliet”

De Belgische tak van Free Record Shop zou de mogelijkheden onderzoeken om het faillissement aan te vragen. Dat zou het doen om vervolgens een doorstart te kunnen maken met een kleiner aantal winkels.

Faillissement om nieuwe doorstart?

Een nieuw faillissement voor Free Record Shop in België zou ter sprake zijn gekomen bij de gesprekken met de Britse investeerder Hilco, die overweegt om een belang te nemen in de entertainmentketen, meent Entertainment Business te kunnen afleiden van anonieme bronnen uit de muziekindustrie.

 

ProCures-woordvoerder Bart Maussen ontkent de berichten over een mogelijk faillissement evenwel: “Ik weet enkel dat Hilco kijkt of het de moeite en investering waard is om in Free Record Shop België te stappen. Dat kan alleen met medewerking van de industrie. Daarover is met partijen gesproken.”

 

Weekomzet gehalveerd

Wel geeft Free Record Shop toe dat er nog flink wat problemen zijn bij de keten. Terwijl de gemiddelde weekomzet van de retailer voor het faillissement twee miljoen euro bedroeg, bedraagt de weekomzet nu nog maar een miljoen euro. Dat zou met name door leveringsproblemen komen. Free Record Shop heeft echter een weekomzet van 3,1 miljoen euro nodig om break-even te draaien, zei ProCurestopman Paul Dumas in het Financieele Dagblad.

 

Vooral België is daarbij het zorgenkind: “België deed het beter dan Nederland, maar de Belgische winkels lijden ook al twee jaar verlies”, aldus nog Dumas. Er zouden in ons land ook nog een aantal slechte winkels zijn. Entertainment Business verwacht dan ook dat Hilco eerst een meerderheidsbelang in de Belgische tak neemt, die het later misschien uitbreidt naar Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Verzekeraar op één na grootste aandeelhouder Fnac-Darty

08/02/2018

Investeringsfonds Knight Vinke heeft zijn participatie in Fnac-Darty, de fusiegroep die ook de Belgische elektroketen Vanden Borre en de Nederlandse retailer BCC in handen heeft, verkocht aan verzekeringsmakelaar SFAM.

Ondanks tegenvallende verkoop recordwinst voor Apple

02/02/2018

Apple heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar, dat eindigde op 30 december 2017, zijn records qua omzet en winst weten te breken. Toch zijn er ongunstige signalen, want de verkoop van de iPhone bleef onder de verwachtingen.

Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung

31/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft ook in het vierde kwartaal een recordwinst gehaald, wat het vooral te danken heeft aan de chipdivisie. Daar blijven de prijzen immers erg hoog.

Back to top