“Free Record Shop België mogelijk opnieuw failliet” | RetailDetail

“Free Record Shop België mogelijk opnieuw failliet”

“Free Record Shop België mogelijk opnieuw failliet”

De Belgische tak van Free Record Shop zou de mogelijkheden onderzoeken om het faillissement aan te vragen. Dat zou het doen om vervolgens een doorstart te kunnen maken met een kleiner aantal winkels.

Faillissement om nieuwe doorstart?

Een nieuw faillissement voor Free Record Shop in België zou ter sprake zijn gekomen bij de gesprekken met de Britse investeerder Hilco, die overweegt om een belang te nemen in de entertainmentketen, meent Entertainment Business te kunnen afleiden van anonieme bronnen uit de muziekindustrie.

 

ProCures-woordvoerder Bart Maussen ontkent de berichten over een mogelijk faillissement evenwel: “Ik weet enkel dat Hilco kijkt of het de moeite en investering waard is om in Free Record Shop België te stappen. Dat kan alleen met medewerking van de industrie. Daarover is met partijen gesproken.”

 

Weekomzet gehalveerd

Wel geeft Free Record Shop toe dat er nog flink wat problemen zijn bij de keten. Terwijl de gemiddelde weekomzet van de retailer voor het faillissement twee miljoen euro bedroeg, bedraagt de weekomzet nu nog maar een miljoen euro. Dat zou met name door leveringsproblemen komen. Free Record Shop heeft echter een weekomzet van 3,1 miljoen euro nodig om break-even te draaien, zei ProCurestopman Paul Dumas in het Financieele Dagblad.

 

Vooral België is daarbij het zorgenkind: “België deed het beter dan Nederland, maar de Belgische winkels lijden ook al twee jaar verlies”, aldus nog Dumas. Er zouden in ons land ook nog een aantal slechte winkels zijn. Entertainment Business verwacht dan ook dat Hilco eerst een meerderheidsbelang in de Belgische tak neemt, die het later misschien uitbreidt naar Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.

De ‘Schnäppcam’ lokt klanten weer naar de winkel

16/04/2018

De strijd aanbinden met webshops lijkt in deze tijd een verloren zaak voor veel fysieke winkels, maar niet alle winkeliers gooien zomaar de handdoek in de ring. Dat bewijst een Duitse witgoedhandelaar die een originele manier vond om klanten te lokken.