“Investeringsmaatschappijen azen op Braun” | RetailDetail

“Investeringsmaatschappijen azen op Braun”

“Investeringsmaatschappijen azen op Braun”

Verschillende investeringsmaatschappijen werken aan een bod op het Duitse elektromerk Braun, dat eerder dit jaar door eigenaar Procter & Gamble in de etalage werd gezet.

Tot 1 miljard euro

Volgens de Britse krant Sunday Times zouden onder meer durfkapitaalfondsen Cinven, BC Partners en CVC Capital Partners een bod voorbereiden. Braun, vooral bekend van zijn scheerapparaten en elektrische tandenborstels, zou volgens ingewijden 750 miljoen tot 1 miljard euro moeten opbrengen.

 

P&G, bekend van merken als Gilette, Pampers en Ariel, maakte in augustus bekend dat het zo'n 90 tot 100 merken ging afstoten om zich volop te focussen op zijn kernactiviteiten. Daartoe behoren 70 tot 80 consumentenmerken die samen circa 90% van de omzet en 95% van de groepswinst realiseren.

 

Eerder deze maand nam Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van multimiljardair Warren Buffett, al batterijmerk Duracell over van P&G voor het recordbedrag van 5,1 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.