“Investeringsmaatschappijen azen op Braun” | RetailDetail

“Investeringsmaatschappijen azen op Braun”

“Investeringsmaatschappijen azen op Braun”

Verschillende investeringsmaatschappijen werken aan een bod op het Duitse elektromerk Braun, dat eerder dit jaar door eigenaar Procter & Gamble in de etalage werd gezet.

Tot 1 miljard euro

Volgens de Britse krant Sunday Times zouden onder meer durfkapitaalfondsen Cinven, BC Partners en CVC Capital Partners een bod voorbereiden. Braun, vooral bekend van zijn scheerapparaten en elektrische tandenborstels, zou volgens ingewijden 750 miljoen tot 1 miljard euro moeten opbrengen.

 

P&G, bekend van merken als Gilette, Pampers en Ariel, maakte in augustus bekend dat het zo'n 90 tot 100 merken ging afstoten om zich volop te focussen op zijn kernactiviteiten. Daartoe behoren 70 tot 80 consumentenmerken die samen circa 90% van de omzet en 95% van de groepswinst realiseren.

 

Eerder deze maand nam Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van multimiljardair Warren Buffett, al batterijmerk Duracell over van P&G voor het recordbedrag van 5,1 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

12/03/2018

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken

26/02/2018

Ceconomy gaat de online en offline prijzen bij Media Markt en Saturn gelijktrekken. De digitale prijskaarten die al een tijdje te vinden zijn in de winkels maken dat mogelijk, omdat die in real-time kunnen worden aangepast.

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Back to top