“Investeringsmaatschappijen azen op Braun”

“Investeringsmaatschappijen azen op Braun”

Verschillende investeringsmaatschappijen werken aan een bod op het Duitse elektromerk Braun, dat eerder dit jaar door eigenaar Procter & Gamble in de etalage werd gezet.

Tot 1 miljard euro

Volgens de Britse krant Sunday Times zouden onder meer durfkapitaalfondsen Cinven, BC Partners en CVC Capital Partners een bod voorbereiden. Braun, vooral bekend van zijn scheerapparaten en elektrische tandenborstels, zou volgens ingewijden 750 miljoen tot 1 miljard euro moeten opbrengen.

 

P&G, bekend van merken als Gilette, Pampers en Ariel, maakte in augustus bekend dat het zo'n 90 tot 100 merken ging afstoten om zich volop te focussen op zijn kernactiviteiten. Daartoe behoren 70 tot 80 consumentenmerken die samen circa 90% van de omzet en 95% van de groepswinst realiseren.

 

Eerder deze maand nam Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van multimiljardair Warren Buffett, al batterijmerk Duracell over van P&G voor het recordbedrag van 5,1 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Schotse winkel ‘ontslaat’ Pepper-robot

23/01/2018

Een vestiging van de Britse keten Margiotta in Edinburgh heeft na amper een week besloten om een experiment met een Pepper-robot stop te zetten. Klanten zouden de robot verwarrend hebben gevonden.

Ceconomy stuurt winstwaarschuwing uit voor eerste kwartaal

22/01/2018

Ceconomy, het moederbedrijf achter elektronicaketens Media Markt en Saturn, heeft een bericht uitgestuurd waarin het waarschuwt voor mindere resultaten in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar.

Fnac Vanden Borre start werken aan gezamenlijk distributiecentrum

17/01/2018

In Willebroek gaan de werken aan een nieuw distributiecentrum voor Fnac en Vanden Borre van start. Het is de volgende stap in de integratie van de twee ketens, die sinds de fusie van Darty en Fnac tot dezelfde groep behoren.

Samsung mikt op recordwinst in vierde kwartaal

09/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft in voorlopige kwartaalresultaten aangegeven dat het uitgaat van een recordwinst voor het vierde kwartaal van 2017. Toch lijkt het niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen.

Medeoprichter MediaMarkt overleden

28/12/2017

Erich Kellerhals, een medeoprichter van elektronicaketen MediaMarkt, is op kerstdag overleden. De Duitser legde in 1979 de basis van wat later zou uitgroeien tot een van de grootste elektroketens wereldwijd. Erich Kellerhals werd 78.

Verwachtingen rond iPhone X teruggeschroefd

26/12/2017

Analisten hebben hun verwachtingen rond de iPhone X voor het komende kwartaal verlaagd. Naar verwachting zullen er slechts 25 miljoen toestellen besteld worden, terwijl er in het huidige kwartaal 30 miljoen horen te worden verkocht.

Back to top