41 jobs bedreigd bij Apple-verdeler Switch

40 jobs bedreigd bij Apple-verdeler Switch
Shutterstock.com

Switch, met 28 vestigingen de grootste Apple-reseller in België, gaat zes à zeven onrendabele winkels sluiten. Daardoor komt een veertigtal jobs in het gedrang. De keten geniet momenteel bescherming tegen schuldeisers na jaren van oplopende schulden.

 

Intern overleg

Welke winkels er precies zullen sluiten is nog niet duidelijk: "Dat is deel van het intern overleg dat vanaf volgende week van start gaat. Het is de vraag die ik ook intern het meest te horen krijg", zegt CFO Harold Vanheel aan De Tijd.

 

Tegen ten laatste eind februari zouden zes of zeven winkels de deuren moeten sluiten. 33 winkelmedewerkers en acht werknemers op het hoofdkantoor kunnen daardoor hun job verliezen. Switch belooft wel om naakte ontslagen in de mate van het mogelijke te willen vermijden, bijvoorbeeld door winkelmedewerkers over te plaatsen naar andere vestigingen, waar vacatures openstaan.

 

Switch zag de voorbije jaren de schulden oplopen door krimpende marges en de overname van concurrent Easy-M in 2016. In augustus vroeg de Apple-verdeler al bescherming tegen zijn schuldeisers. Tegen 20 december moet het bedrijf een herstelplan indienen bij de ondernemingsrechtbank.