Aldi verkoopt ‘opgeknapte’ iPhones

Aldi

Vanaf zaterdag liggen er in de Belgische Aldi-winkels zogenaamde 'refurbished' iPhones: tweedehands toestellen die grondig werden nagekeken.

 

Groeiende markt

Er is een echte markt ontstaan voor tweedehands smartphones: vooral naar toestellen van de duurdere modellen is er veel vraag. Ook Aldi tracht daar nu een graantje van mee te pikken: vanaf zaterdag biedt de discounter in zijn Belgische filialen een refurbished iPhone SE tweede generatie aan. “Het gaat om een eenmalige actie”, zegt een woordvoerder van de supermarkt wel.

 

In de folder van de retailer (foto) staat duidelijk aangegeven dat het niet om nieuwe toestellen gaat: dat was een punt van kritiek dat Test Aankoop uitte op het nieuws. Ook in de winkels komt er een extra pancarte om de klanten goed te informeren. Aldi verzekert dat de toestellen op 80 punten getest werden en dat ze uitsluitend originele onderdelen bevatten. 

 

De tweedehandsmarkt wordt ook bij smartphones steeds groter: eerder kondigde de Franse specialist Hubside.Store al aan dit jaar op twintig winkelopeningen in België te mikken.