Amazon laat klanten stemmen over nieuwe Alexa-apparaten

Amazon

Amazon lanceert ‘Build It’, het nieuwste plan voor zijn Day 1 Editions-programma. Enkel indien er voldoende interesse is voor een toestel of ontwerp, zal het ook worden geproduceerd.

 

Meer inspraak

Amazon lanceerde het Day 1 Editions-programma in 2019. Bedoeling van het initiatief was om nieuwe bètaproducten in beperkte oplage aan klanten te verkopen en echte feedback te krijgen. Echo Frames, de slimme bril met Alexa-spraaktechnologie, werd destijds op die manier gelanceerd. Intussen is er een nieuwe, verbeterde versie van de bril gemaakt die door iedereen gekocht kan worden.

 

Amazon voegt nu een nieuw plan toe aan het programma onder de naam Build It, waarmee het zijn klanten nog meer inspraak geeft in wat er op de markt komt. Regelmatig zal Amazon nieuwe concepten voorstellen. Via pre-order kunnen klanten voortaan ‘stemmen’ op het apparaat van hun keuze. Enkel indien genoeg klanten binnen een periode van 30 dagen intekenen op het concept, zal de webreus het ook effectief produceren. Wie vooraf bestelt, kan bovendien genieten van een speciale introductieprijs. Als het vooropgezette pre-orderdoel niet bereikt wordt, gaat het apparaat niet in productie en rekent Amazon ook geen kosten aan.

 

Innovaties

Sinds gisteren kunnen klanten reeds intekenen op drie concepten, die allemaal compatibel zijn met Alexa. Het eerste apparaat is een slimme notitieprinter, als alternatief voor de bekende Post it-briefjes. Het toestel maakt gebruik van “voice to print”-technologie en thermisch afdrukken, zodat er geen inkt of toner aan te pas komt. Verder kunnen klanten ook een slimme koekoeksklok en een weegschaal, die de voedingswaarde van producten kan aangeven, bestellen. Amazon belooft dat het minstens één van de drie producten ook effectief zal bouwen.