Amazon werkt aan apparaat dat emoties kan herkennen

Amazon werkt aan apparaat dat menselijke emoties kan herkennen
Shutterstock.com

Volgens Bloomberg ontwikkelt Amazon een spraakgestuurde gadget, die emoties kan afleiden uit iemands stem. Het apparaat-in-ontwikkeling zou een gezamenlijk project zijn van het Alexa-softwareteam en de gerenommeerde Lab126-hardwaredivisie van Amazon.

 

Lab126

Bloomberg baseert zich op interne documenten van Amazon. De gadget werkt synchroon met een smartphone-app en heeft microfoons die de emotionele toestand van de drager kunnen afleiden uit het geluid van zijn of haar stem. Bloomberg zegt dat het onduidelijk is hoe ver het project staat en of het ooit gecommercialiseerd zal worden. De ontwikkelingsteams binnen Amazon hebben een grote autonomie en mogen naar hartenlust experimenteren met producten, waarvan sommige nooit op de markt zullen komen. Amazon zelf wilde niet reageren op de berichten.

 

Lab126 is echter zeker niet de eerste de beste: de divisie was al verantwoordelijk voor de Kindle, de Fire Phone en de Echo-luidspreker die Alexa voor het eerst aan de wereld introduceerde (foto). Vorig jaar lekte uit dat de groep ook aan een thuisrobot werkt, een soort mobiele versie van Echo.