Amazon in zee met HTC voor eigen smartphones | RetailDetail

Amazon in zee met HTC voor eigen smartphones

Amazon in zee met HTC voor eigen smartphones

Online verkoper Amazon gaat mogelijk volgend jaar drie eigen smartphones lanceren in samenwerking met de Taiwanese technologiegroep HTC.

'Kindle in smartphonevorm'

Geruchten dat Amazon in navolging van een eigen tabletcomputer – de Kindle – nu ook eigen smartphones in de markt zal zetten, doen al sinds 2011 de ronde. Aanvankelijk werd daarvoor gekeken naar Foxconn, maar nu is HTC nadrukkelijk in beeld. Wellicht zullen de smartphones gaan werken op het eigen Fire OS-besturingssysteem van Amazon, dat gebaseerd is op Android en ook al voor de Kindle wordt toegepast.

 

De betrokken bedrijven geven geen commentaar. Voor HTC is samenwerking geen nieuw fenomeen: het concern zette al gemeenschappelijke projecten op met Google en Facebook.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Verzekeraar op één na grootste aandeelhouder Fnac-Darty

08/02/2018

Investeringsfonds Knight Vinke heeft zijn participatie in Fnac-Darty, de fusiegroep die ook de Belgische elektroketen Vanden Borre en de Nederlandse retailer BCC in handen heeft, verkocht aan verzekeringsmakelaar SFAM.

Ondanks tegenvallende verkoop recordwinst voor Apple

02/02/2018

Apple heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar, dat eindigde op 30 december 2017, zijn records qua omzet en winst weten te breken. Toch zijn er ongunstige signalen, want de verkoop van de iPhone bleef onder de verwachtingen.

Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung

31/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft ook in het vierde kwartaal een recordwinst gehaald, wat het vooral te danken heeft aan de chipdivisie. Daar blijven de prijzen immers erg hoog.

Back to top