Android-toestel moet Blackberry uit het slop halen

Android-toestel moet Blackberry uit het slop halen

De Canadese smartphoneproducent BlackBerry zag zijn omzet in het tweede kwartaal, dat eind augustus eindigde, bijna halveren van 916 miljoen dollar (820 miljoen euro) naar 490 miljoen dollar (440 mijoen euro). Om het tij te keren, brengt het bedrijf nu een smartphone uit die draait op Android.

Nieuw toestel moet redding brengen

Blackberry had al gewaarschuwd voor tegenvallende resultaten, maar toch waren de kwartaalcijfers nog minder goed dan verwacht. Al was niet alles kommer en kwel: het bedrijf hield aan het voorbije kwartaal een nettowinst van 51 miljoen dollar (45 miljoen euro) over. In dezelfde periode van 2014 was er nog een verlies van 207 miljoen dollar.

 

Om het tij te keren lanceert Blackberry binnenkort een nieuwe smartphone: de Priv. De klant krijgt daarbij de keuze tussen een toestel dat draait op Android-technologie of een toestel dat op de eigen technologie van het bedrijf blijft. De beveiliging van beide toestellen blijft wel met Canadese technologie gebeuren.

 

Het toestel wordt nog voor het jaareinde op de markt gebracht en zal een schuifsysteem omvatten, waarbij het toetsenbord onder een aanraakscherm zit. Het nieuwe toestel moet de verkoop een nieuwe impuls geven. De bestaande versie doet het immers niet goed: BlackBerry verkocht er het voorbije kwartaal nog amper 800.000, een pak onder de 1,1 miljoen euro van het eerste trimester.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Google wil gaan verkopen in Google Shops

20/10/2017

Google opende vorig jaar al zijn eerste Google Shop als pop-upwinkel in New York, maar daar werden geen producten verkocht. Met de lancering van de nieuwe Google Pixel-smartphones wil de internetreus dat wel gaan doen.

Fnac Darty groeit met 6 procent in derde kwartaal

20/10/2017

In het derde kwartaal van 2017 is de omzet Fnac Darty met 6% gegroeid naar 1,792 miljard euro. Daarbij meldt het bedrijf tevens dat de integratie van Fnac en Darty voorloopt op schema. Ook in de Benelux was er sprake van groei.

Topman Samsung stapt op, ondanks recordwinst

13/10/2017

Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft ook in het afgelopen kwartaal een recordwinst gehaald, dankzij sterke prestaties van de chipdivisie. Dat hield een van de drie CEO’s echter niet tegen om op te stappen.

Fnac-Darty stelt nieuw directiecomité voor

12/10/2017

Iets meer dan een jaar na de fusie van Fnac en Darty en enkele maanden na de toch wel onverwachte overstap van CEO Alexandre Bompard naar Carrefour heeft de Franse entertainment- en elektrogroep Fnac-Darty zijn nieuwe directiecomité bekendgemaakt.

Pc-verkoop al 12 kwartalen op rij achteruit

12/10/2017

De verkoop van pc’s is in het derde kwartaal opnieuw gezakt, nu met 3,6%. Daarmee krimpt de markt nu al drie jaar op rij, zo becijferde onderzoeksbureau Gartner.

Coolblue zoekt duizend bezorgers extra

05/10/2017

Webshop Coolblue is op zoek naar duizend extra bezorgers. Zo wil het zijn witgoedleveringen nog verder uitbouwen. Momenteel heeft het Nederlandse bedrijf al een groot deel van die leveringen in eigen handen.

Back to top