Android-toestel moet Blackberry uit het slop halen | RetailDetail

Android-toestel moet Blackberry uit het slop halen

Android-toestel moet Blackberry uit het slop halen

De Canadese smartphoneproducent BlackBerry zag zijn omzet in het tweede kwartaal, dat eind augustus eindigde, bijna halveren van 916 miljoen dollar (820 miljoen euro) naar 490 miljoen dollar (440 mijoen euro). Om het tij te keren, brengt het bedrijf nu een smartphone uit die draait op Android.

Nieuw toestel moet redding brengen

Blackberry had al gewaarschuwd voor tegenvallende resultaten, maar toch waren de kwartaalcijfers nog minder goed dan verwacht. Al was niet alles kommer en kwel: het bedrijf hield aan het voorbije kwartaal een nettowinst van 51 miljoen dollar (45 miljoen euro) over. In dezelfde periode van 2014 was er nog een verlies van 207 miljoen dollar.

 

Om het tij te keren lanceert Blackberry binnenkort een nieuwe smartphone: de Priv. De klant krijgt daarbij de keuze tussen een toestel dat draait op Android-technologie of een toestel dat op de eigen technologie van het bedrijf blijft. De beveiliging van beide toestellen blijft wel met Canadese technologie gebeuren.

 

Het toestel wordt nog voor het jaareinde op de markt gebracht en zal een schuifsysteem omvatten, waarbij het toetsenbord onder een aanraakscherm zit. Het nieuwe toestel moet de verkoop een nieuwe impuls geven. De bestaande versie doet het immers niet goed: BlackBerry verkocht er het voorbije kwartaal nog amper 800.000, een pak onder de 1,1 miljoen euro van het eerste trimester.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Verzekeraar op één na grootste aandeelhouder Fnac-Darty

08/02/2018

Investeringsfonds Knight Vinke heeft zijn participatie in Fnac-Darty, de fusiegroep die ook de Belgische elektroketen Vanden Borre en de Nederlandse retailer BCC in handen heeft, verkocht aan verzekeringsmakelaar SFAM.

Ondanks tegenvallende verkoop recordwinst voor Apple

02/02/2018

Apple heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar, dat eindigde op 30 december 2017, zijn records qua omzet en winst weten te breken. Toch zijn er ongunstige signalen, want de verkoop van de iPhone bleef onder de verwachtingen.

Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung

31/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft ook in het vierde kwartaal een recordwinst gehaald, wat het vooral te danken heeft aan de chipdivisie. Daar blijven de prijzen immers erg hoog.

Back to top