Android-toestel moet Blackberry uit het slop halen

Android-toestel moet Blackberry uit het slop halen

De Canadese smartphoneproducent BlackBerry zag zijn omzet in het tweede kwartaal, dat eind augustus eindigde, bijna halveren van 916 miljoen dollar (820 miljoen euro) naar 490 miljoen dollar (440 mijoen euro). Om het tij te keren, brengt het bedrijf nu een smartphone uit die draait op Android.

Nieuw toestel moet redding brengen

Blackberry had al gewaarschuwd voor tegenvallende resultaten, maar toch waren de kwartaalcijfers nog minder goed dan verwacht. Al was niet alles kommer en kwel: het bedrijf hield aan het voorbije kwartaal een nettowinst van 51 miljoen dollar (45 miljoen euro) over. In dezelfde periode van 2014 was er nog een verlies van 207 miljoen dollar.

 

Om het tij te keren lanceert Blackberry binnenkort een nieuwe smartphone: de Priv. De klant krijgt daarbij de keuze tussen een toestel dat draait op Android-technologie of een toestel dat op de eigen technologie van het bedrijf blijft. De beveiliging van beide toestellen blijft wel met Canadese technologie gebeuren.

 

Het toestel wordt nog voor het jaareinde op de markt gebracht en zal een schuifsysteem omvatten, waarbij het toetsenbord onder een aanraakscherm zit. Het nieuwe toestel moet de verkoop een nieuwe impuls geven. De bestaande versie doet het immers niet goed: BlackBerry verkocht er het voorbije kwartaal nog amper 800.000, een pak onder de 1,1 miljoen euro van het eerste trimester.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour en Fnac Darty denken aan inkoopalliantie

01/12/2017

Supermarktbedrijf Carrefour en elektronicaverkoper Fnac Darty denken eraan om een alliantie te vormen voor hun elektronica-aankopen. Door die bundeling van krachten kunnen ze de prijzen immers drukken.

Media Saturn lanceert eerste volledig virtuele winkelwereld

21/11/2017

Klanten van Saturn, dat samen met Media Markt deel uitmaakt van de groep Media Saturn, kunnen voortaan hun VR-bril opzetten om de producten in twee virtuele omgevingen te bekijken. De koop ook afronden in VR is voorlopig nog niet mogelijk.

Krëfel neemt meerderheid in IT-speler Tones

17/11/2017

Krëfel heeft een meerderheid genomen in het Mechelse Tones, een keten met vier winkels die gespecialiseerd is in IT en multimedia. Door die overname wil Krëfel zijn aanbod in die sectoren verder uitbreiden.

Service is de sleutel voor jarig Keymusic

10/11/2017

De fysieke muziekwinkel heeft zeker nog bestaansrecht, zegt CEO Francky Dedeyne van Keymusic, dat zijn 25e verjaardag viert. "Als je oplossingen verkoopt, speelt prijs minder", stelt hij. Groei komt uit een franchiseconcept, bovendien lonkt het buitenland.

Pieter Haas, CEO Ceconomy: "Wij verkopen een digitaal leven aan de consument"

03/11/2017

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, heeft de sleutel in handen voor de verdere consolidatie van de elektronicasector in Europa. De retailer wordt een verkoper van diensten en oplossingen: “We helpen mensen de juiste beslissingen te nemen.”

Ceconomy groeit verder in transitiejaar

26/10/2017

In het vierde kwartaal van zijn boekjaar is Ceconomy, voorheen onderdeel van de Duitse Metro Group, met 4,6% gegroeid naar 5,264 miljard euro. Vooral online zette het moederbedrijf van onder andere Media Markt grote stappen.

Back to top