Android-toestel moet Blackberry uit het slop halen | RetailDetail

Android-toestel moet Blackberry uit het slop halen

Android-toestel moet Blackberry uit het slop halen

De Canadese smartphoneproducent BlackBerry zag zijn omzet in het tweede kwartaal, dat eind augustus eindigde, bijna halveren van 916 miljoen dollar (820 miljoen euro) naar 490 miljoen dollar (440 mijoen euro). Om het tij te keren, brengt het bedrijf nu een smartphone uit die draait op Android.

Nieuw toestel moet redding brengen

Blackberry had al gewaarschuwd voor tegenvallende resultaten, maar toch waren de kwartaalcijfers nog minder goed dan verwacht. Al was niet alles kommer en kwel: het bedrijf hield aan het voorbije kwartaal een nettowinst van 51 miljoen dollar (45 miljoen euro) over. In dezelfde periode van 2014 was er nog een verlies van 207 miljoen dollar.

 

Om het tij te keren lanceert Blackberry binnenkort een nieuwe smartphone: de Priv. De klant krijgt daarbij de keuze tussen een toestel dat draait op Android-technologie of een toestel dat op de eigen technologie van het bedrijf blijft. De beveiliging van beide toestellen blijft wel met Canadese technologie gebeuren.

 

Het toestel wordt nog voor het jaareinde op de markt gebracht en zal een schuifsysteem omvatten, waarbij het toetsenbord onder een aanraakscherm zit. Het nieuwe toestel moet de verkoop een nieuwe impuls geven. De bestaande versie doet het immers niet goed: BlackBerry verkocht er het voorbije kwartaal nog amper 800.000, een pak onder de 1,1 miljoen euro van het eerste trimester.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.