Android-toestel moet Blackberry uit het slop halen

Android-toestel moet Blackberry uit het slop halen

De Canadese smartphoneproducent BlackBerry zag zijn omzet in het tweede kwartaal, dat eind augustus eindigde, bijna halveren van 916 miljoen dollar (820 miljoen euro) naar 490 miljoen dollar (440 mijoen euro). Om het tij te keren, brengt het bedrijf nu een smartphone uit die draait op Android.

Nieuw toestel moet redding brengen

Blackberry had al gewaarschuwd voor tegenvallende resultaten, maar toch waren de kwartaalcijfers nog minder goed dan verwacht. Al was niet alles kommer en kwel: het bedrijf hield aan het voorbije kwartaal een nettowinst van 51 miljoen dollar (45 miljoen euro) over. In dezelfde periode van 2014 was er nog een verlies van 207 miljoen dollar.

 

Om het tij te keren lanceert Blackberry binnenkort een nieuwe smartphone: de Priv. De klant krijgt daarbij de keuze tussen een toestel dat draait op Android-technologie of een toestel dat op de eigen technologie van het bedrijf blijft. De beveiliging van beide toestellen blijft wel met Canadese technologie gebeuren.

 

Het toestel wordt nog voor het jaareinde op de markt gebracht en zal een schuifsysteem omvatten, waarbij het toetsenbord onder een aanraakscherm zit. Het nieuwe toestel moet de verkoop een nieuwe impuls geven. De bestaande versie doet het immers niet goed: BlackBerry verkocht er het voorbije kwartaal nog amper 800.000, een pak onder de 1,1 miljoen euro van het eerste trimester.

Tags: