Apple geeft alle winkelmedewerkers een stevige bonus

Shutterstock.com

Apple geeft zijn winkelpersoneel volgende maand een eenmalige bonus van maar liefst 1.000 dollar (853 euro). De iPhone-maker hoopt zo de huidige werknemers aan boord te houden.

 

Krappe arbeidsmarkt

Volgens Bloomberg krijgen de Apple Store-medewerkers die vóór maart 2021 in dienst traden 1.000 dollar bonus, terwijl degenen die recenter bij het bedrijf kwamen een extraatje van 500 dollar (427 euro) zullen ontvangen. Ook online sales- en AppleCare-medewerkers zouden de premie ontvangen.

 

Apple geeft zelden bedrijfsbrede bonussen. De laatste keer dat het gebeurde, was in 2018 toen medewerkers voor 2.500 dollar (2.133 euro) ‘restricted stock units’ ontvingen. Die zijn omzetbaar in gewone aandelen als de werknemer in kwestie een bepaalde tijd bij de onderneming blijft. De nieuwe premies worden echter in cash geld uitgekeerd, bovenop het loon.

 

De beslissing van Apple om bonussen uit te keren komt op een moment dat bedrijven in de Verenigde Staten moeite hebben om voldoende geschikt personeel te vinden. Het is dan ook in de eerste plaats een poging om de huidige werknemers te behouden, net voor de lancering van de iPhone 13 en de aankomende feestdagen.