Apple geeft dan toch twee jaar waarborg | RetailDetail

Apple geeft dan toch twee jaar waarborg

Apple geeft dan toch twee jaar waarborg

Apple gaat dan toch twee jaar waarborg geven op alle toestellen die het in ons land verkoopt. Aanvankelijk beperkte Apple zich tot een jaar, wat strijdig was met de Belgische en Europese wet.

Apple vroeg extra betaling

Consumentenorganisatie Test-Aankoop nam niet dat Apple in zijn algemene voorwaarden aanvankelijk een garantietermijn van een jaar vermeldde. Alleen wie een premie betaalde, kon een uitbreiding van de waarborg tot twee of drie jaar krijgen.

 

Test-Aankoop bond in december 2012 dan ook de strijd aan met het technologiebedrijf en kreeg daarbij de steun van de FOD Economie. Daarop werd zelfs overwogen om de websites van het bedrijf te laten blokkeren door de internetproviders, maar dat bleek uiteindelijk moeilijk haalbaar.

 

Bedrijf geeft uitleg op zijn website

Onder die druk heeft Apple nu toch zijn algemene voorwaarden aangepast. Bovendien heeft het bedrijf nu ook beloofd om al op zijn website de wettelijke garantie uit te leggen en er duidelijk te maken waarvoor de bijkomende betaalbare garanties kunnen dienen.

 

Intussen vraagt Test-Aankoop zijn leden waakzaam te blijven bij de aankoop van Apple-producten. Ook pleit het opnieuw voor de verlenging van de wettelijke garantieperiode van twee naar vijf jaar. Dit zou onder meer een einde maken aan praktijken van ingebouwde veroudering.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.