Apple geeft dan toch twee jaar waarborg

Apple geeft dan toch twee jaar waarborg

Apple gaat dan toch twee jaar waarborg geven op alle toestellen die het in ons land verkoopt. Aanvankelijk beperkte Apple zich tot een jaar, wat strijdig was met de Belgische en Europese wet.

Apple vroeg extra betaling

Consumentenorganisatie Test-Aankoop nam niet dat Apple in zijn algemene voorwaarden aanvankelijk een garantietermijn van een jaar vermeldde. Alleen wie een premie betaalde, kon een uitbreiding van de waarborg tot twee of drie jaar krijgen.

 

Test-Aankoop bond in december 2012 dan ook de strijd aan met het technologiebedrijf en kreeg daarbij de steun van de FOD Economie. Daarop werd zelfs overwogen om de websites van het bedrijf te laten blokkeren door de internetproviders, maar dat bleek uiteindelijk moeilijk haalbaar.

 

Bedrijf geeft uitleg op zijn website

Onder die druk heeft Apple nu toch zijn algemene voorwaarden aangepast. Bovendien heeft het bedrijf nu ook beloofd om al op zijn website de wettelijke garantie uit te leggen en er duidelijk te maken waarvoor de bijkomende betaalbare garanties kunnen dienen.

 

Intussen vraagt Test-Aankoop zijn leden waakzaam te blijven bij de aankoop van Apple-producten. Ook pleit het opnieuw voor de verlenging van de wettelijke garantieperiode van twee naar vijf jaar. Dit zou onder meer een einde maken aan praktijken van ingebouwde veroudering.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Telenet opent flagshipstore op Antwerpse Meir

15/12/2017

Telecombedrijf Telenet heeft gisteren in Antwerpen op de Meir een flagshipstore geopend met een volledig nieuw winkelconcept. Telenet noemt het zelf een belevingswinkel, waar klanten veel meer kunnen dan enkel shoppen.

Carrefour en Fnac Darty denken aan inkoopalliantie

01/12/2017

Supermarktbedrijf Carrefour en elektronicaverkoper Fnac Darty denken eraan om een alliantie te vormen voor hun elektronica-aankopen. Door die bundeling van krachten kunnen ze de prijzen immers drukken.

Media Saturn lanceert eerste volledig virtuele winkelwereld

21/11/2017

Klanten van Saturn, dat samen met Media Markt deel uitmaakt van de groep Media Saturn, kunnen voortaan hun VR-bril opzetten om de producten in twee virtuele omgevingen te bekijken. De koop ook afronden in VR is voorlopig nog niet mogelijk.

Krëfel neemt meerderheid in IT-speler Tones

17/11/2017

Krëfel heeft een meerderheid genomen in het Mechelse Tones, een keten met vier winkels die gespecialiseerd is in IT en multimedia. Door die overname wil Krëfel zijn aanbod in die sectoren verder uitbreiden.

Service is de sleutel voor jarig Keymusic

10/11/2017

De fysieke muziekwinkel heeft zeker nog bestaansrecht, zegt CEO Francky Dedeyne van Keymusic, dat zijn 25e verjaardag viert. "Als je oplossingen verkoopt, speelt prijs minder", stelt hij. Groei komt uit een franchiseconcept, bovendien lonkt het buitenland.

Pieter Haas, CEO Ceconomy: "Wij verkopen een digitaal leven aan de consument"

03/11/2017

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, heeft de sleutel in handen voor de verdere consolidatie van de elektronicasector in Europa. De retailer wordt een verkoper van diensten en oplossingen: “We helpen mensen de juiste beslissingen te nemen.”

Back to top