Apple geeft dan toch twee jaar waarborg | RetailDetail

Apple geeft dan toch twee jaar waarborg

Apple geeft dan toch twee jaar waarborg

Apple gaat dan toch twee jaar waarborg geven op alle toestellen die het in ons land verkoopt. Aanvankelijk beperkte Apple zich tot een jaar, wat strijdig was met de Belgische en Europese wet.

Apple vroeg extra betaling

Consumentenorganisatie Test-Aankoop nam niet dat Apple in zijn algemene voorwaarden aanvankelijk een garantietermijn van een jaar vermeldde. Alleen wie een premie betaalde, kon een uitbreiding van de waarborg tot twee of drie jaar krijgen.

 

Test-Aankoop bond in december 2012 dan ook de strijd aan met het technologiebedrijf en kreeg daarbij de steun van de FOD Economie. Daarop werd zelfs overwogen om de websites van het bedrijf te laten blokkeren door de internetproviders, maar dat bleek uiteindelijk moeilijk haalbaar.

 

Bedrijf geeft uitleg op zijn website

Onder die druk heeft Apple nu toch zijn algemene voorwaarden aangepast. Bovendien heeft het bedrijf nu ook beloofd om al op zijn website de wettelijke garantie uit te leggen en er duidelijk te maken waarvoor de bijkomende betaalbare garanties kunnen dienen.

 

Intussen vraagt Test-Aankoop zijn leden waakzaam te blijven bij de aankoop van Apple-producten. Ook pleit het opnieuw voor de verlenging van de wettelijke garantieperiode van twee naar vijf jaar. Dit zou onder meer een einde maken aan praktijken van ingebouwde veroudering.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.