Apple geeft dan toch twee jaar waarborg

Apple geeft dan toch twee jaar waarborg

Apple gaat dan toch twee jaar waarborg geven op alle toestellen die het in ons land verkoopt. Aanvankelijk beperkte Apple zich tot een jaar, wat strijdig was met de Belgische en Europese wet.

Apple vroeg extra betaling

Consumentenorganisatie Test-Aankoop nam niet dat Apple in zijn algemene voorwaarden aanvankelijk een garantietermijn van een jaar vermeldde. Alleen wie een premie betaalde, kon een uitbreiding van de waarborg tot twee of drie jaar krijgen.

 

Test-Aankoop bond in december 2012 dan ook de strijd aan met het technologiebedrijf en kreeg daarbij de steun van de FOD Economie. Daarop werd zelfs overwogen om de websites van het bedrijf te laten blokkeren door de internetproviders, maar dat bleek uiteindelijk moeilijk haalbaar.

 

Bedrijf geeft uitleg op zijn website

Onder die druk heeft Apple nu toch zijn algemene voorwaarden aangepast. Bovendien heeft het bedrijf nu ook beloofd om al op zijn website de wettelijke garantie uit te leggen en er duidelijk te maken waarvoor de bijkomende betaalbare garanties kunnen dienen.

 

Intussen vraagt Test-Aankoop zijn leden waakzaam te blijven bij de aankoop van Apple-producten. Ook pleit het opnieuw voor de verlenging van de wettelijke garantieperiode van twee naar vijf jaar. Dit zou onder meer een einde maken aan praktijken van ingebouwde veroudering.

Tags: