Apple geeft dan toch twee jaar waarborg | RetailDetail

Apple geeft dan toch twee jaar waarborg

Apple geeft dan toch twee jaar waarborg

Apple gaat dan toch twee jaar waarborg geven op alle toestellen die het in ons land verkoopt. Aanvankelijk beperkte Apple zich tot een jaar, wat strijdig was met de Belgische en Europese wet.

Apple vroeg extra betaling

Consumentenorganisatie Test-Aankoop nam niet dat Apple in zijn algemene voorwaarden aanvankelijk een garantietermijn van een jaar vermeldde. Alleen wie een premie betaalde, kon een uitbreiding van de waarborg tot twee of drie jaar krijgen.

 

Test-Aankoop bond in december 2012 dan ook de strijd aan met het technologiebedrijf en kreeg daarbij de steun van de FOD Economie. Daarop werd zelfs overwogen om de websites van het bedrijf te laten blokkeren door de internetproviders, maar dat bleek uiteindelijk moeilijk haalbaar.

 

Bedrijf geeft uitleg op zijn website

Onder die druk heeft Apple nu toch zijn algemene voorwaarden aangepast. Bovendien heeft het bedrijf nu ook beloofd om al op zijn website de wettelijke garantie uit te leggen en er duidelijk te maken waarvoor de bijkomende betaalbare garanties kunnen dienen.

 

Intussen vraagt Test-Aankoop zijn leden waakzaam te blijven bij de aankoop van Apple-producten. Ook pleit het opnieuw voor de verlenging van de wettelijke garantieperiode van twee naar vijf jaar. Dit zou onder meer een einde maken aan praktijken van ingebouwde veroudering.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Verzekeraar op één na grootste aandeelhouder Fnac-Darty

08/02/2018

Investeringsfonds Knight Vinke heeft zijn participatie in Fnac-Darty, de fusiegroep die ook de Belgische elektroketen Vanden Borre en de Nederlandse retailer BCC in handen heeft, verkocht aan verzekeringsmakelaar SFAM.

Ondanks tegenvallende verkoop recordwinst voor Apple

02/02/2018

Apple heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar, dat eindigde op 30 december 2017, zijn records qua omzet en winst weten te breken. Toch zijn er ongunstige signalen, want de verkoop van de iPhone bleef onder de verwachtingen.

Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung

31/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft ook in het vierde kwartaal een recordwinst gehaald, wat het vooral te danken heeft aan de chipdivisie. Daar blijven de prijzen immers erg hoog.

Fnac krijgt nieuwe stek in Gent

24/01/2018

De Gentse Fnac verhuist volgend jaar naar een nieuwe locatie. De winkel blijft wel in de Veldstraat, maar gaat naar een nieuw pand en zal een stuk kleiner zijn dan de huidige vestiging.

Schotse winkel ‘ontslaat’ Pepper-robot

23/01/2018

Een vestiging van de Britse keten Margiotta in Edinburgh heeft na amper een week besloten om een experiment met een Pepper-robot stop te zetten. Klanten zouden de robot verwarrend hebben gevonden.

Back to top