Apple toont nieuw winkelconcept | RetailDetail

Apple toont nieuw winkelconcept

Apple toont nieuw winkelconcept

Apple heeft in San Francisco een nieuwe winkel geopend volgens een nieuw concept. Dat concept werd mede ontwikkeld door Angela Ahrendts, die voorheen aan de leiding stond bij Burberry en sinds een jaar aan de slag is bij Apple.

 

Meer retailruimte

Ahrendts besloot voor het nieuwe concept Sir Jonathan Ive in te schakelen, die eerder al bekendheid verwierf met het design van de Mac, iPod en iPhone. Hij besloot om een winkel te ontwikkelen die meer retailruimte biedt en tegelijk ook meer licht binnen laat. Zo heeft de nieuwe winkel in San Francisco een glazen façade van 12 meter hoog. Het ontwerp doet daarbij denken aan het design van de computerschermen van Apple.

 

Ook het interieur werd aangepakt. Zo is de ‘genius bar’ voortaan de ‘genius grove’ met bijhorende bomen. Er werd ook een online reservatiesysteem toegevoegd, wat voor minder wachttijden in de winkels moet zorgen. Daarnaast werd er ook een ‘boardroom’ toegevoegd speciaal voor ondernemers en een ‘forum’, waar getuigenissen van bekende personen worden getoond op videoschermen.

 

Voor het eerst worden er in een winkel van Apple ook producten verkocht die niet door Apple zelf ontwikkeld zijn. Klanten kunnen in San Francisco bijvoorbeeld terecht voor speakers van het Franse merk Phantom.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

12/03/2018

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken

26/02/2018

Ceconomy gaat de online en offline prijzen bij Media Markt en Saturn gelijktrekken. De digitale prijskaarten die al een tijdje te vinden zijn in de winkels maken dat mogelijk, omdat die in real-time kunnen worden aangepast.

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Gino Van Ossel: “Omnichannel kan wél rendabel zijn”

15/02/2018

Omnichannel is nog geen verworvenheid in retail: veel ketens blijven vasthangen aan hun fysieke winkelnetwerk en hebben niet de volledige klantreis in kaart. Toch zijn er ook inspirerende voorbeelden.

Back to top