Apple toont nieuw winkelconcept

Apple toont nieuw winkelconcept

Apple heeft in San Francisco een nieuwe winkel geopend volgens een nieuw concept. Dat concept werd mede ontwikkeld door Angela Ahrendts, die voorheen aan de leiding stond bij Burberry en sinds een jaar aan de slag is bij Apple.

 

Meer retailruimte

Ahrendts besloot voor het nieuwe concept Sir Jonathan Ive in te schakelen, die eerder al bekendheid verwierf met het design van de Mac, iPod en iPhone. Hij besloot om een winkel te ontwikkelen die meer retailruimte biedt en tegelijk ook meer licht binnen laat. Zo heeft de nieuwe winkel in San Francisco een glazen façade van 12 meter hoog. Het ontwerp doet daarbij denken aan het design van de computerschermen van Apple.

 

Ook het interieur werd aangepakt. Zo is de ‘genius bar’ voortaan de ‘genius grove’ met bijhorende bomen. Er werd ook een online reservatiesysteem toegevoegd, wat voor minder wachttijden in de winkels moet zorgen. Daarnaast werd er ook een ‘boardroom’ toegevoegd speciaal voor ondernemers en een ‘forum’, waar getuigenissen van bekende personen worden getoond op videoschermen.

 

Voor het eerst worden er in een winkel van Apple ook producten verkocht die niet door Apple zelf ontwikkeld zijn. Klanten kunnen in San Francisco bijvoorbeeld terecht voor speakers van het Franse merk Phantom.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Schotse winkel ‘ontslaat’ Pepper-robot

23/01/2018

Een vestiging van de Britse keten Margiotta in Edinburgh heeft na amper een week besloten om een experiment met een Pepper-robot stop te zetten. Klanten zouden de robot verwarrend hebben gevonden.

Ceconomy stuurt winstwaarschuwing uit voor eerste kwartaal

22/01/2018

Ceconomy, het moederbedrijf achter elektronicaketens Media Markt en Saturn, heeft een bericht uitgestuurd waarin het waarschuwt voor mindere resultaten in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar.

Fnac Vanden Borre start werken aan gezamenlijk distributiecentrum

17/01/2018

In Willebroek gaan de werken aan een nieuw distributiecentrum voor Fnac en Vanden Borre van start. Het is de volgende stap in de integratie van de twee ketens, die sinds de fusie van Darty en Fnac tot dezelfde groep behoren.

Samsung mikt op recordwinst in vierde kwartaal

09/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft in voorlopige kwartaalresultaten aangegeven dat het uitgaat van een recordwinst voor het vierde kwartaal van 2017. Toch lijkt het niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen.

Hoe zagen de winkels van 2017 eruit?

29/12/2017

Wat waren de opvallendste trends in retail het voorbije jaar? Kleiner of net heel groot, de meest toonaangevende retailers van 2017 gingen in hun concepten voor meer beleving, meer automatisering en meer 'blurring'.

 

Medeoprichter MediaMarkt overleden

28/12/2017

Erich Kellerhals, een medeoprichter van elektronicaketen MediaMarkt, is op kerstdag overleden. De Duitser legde in 1979 de basis van wat later zou uitgroeien tot een van de grootste elektroketens wereldwijd. Erich Kellerhals werd 78.

Back to top