Apple vergroot marktaandeel in tabletmarkt

Apple vergroot marktaandeel in tabletmarkt

Apple vergroot marktaandeel in tabletmarkt
http://www.shutterstock.com/nl/pic-261305750/

Het voorbije kwartaal werden er volgens marktonderzoeker Canalys 35 miljoen tablets verkocht. Dat is 16 procent minder dan een jaar geleden. Ondertussen wist Apple wel zijn marktaandeel in het segment te vergroten.

 

Terugval Android

De verkoop van tablets is gedaald naar het laagste niveau in drie jaar tijd. Bij de introductie van de iPad in 2010 was er sprake van een immense stijging in de verkoop, maar sinds 2013 is er terug sprake van een gestage daling.

 

Vooral de verkoop van Android-tablets boert verder achteruit, al blijft Samsung, dat enkel Android-tablets verkoopt, wel de tweede grootste verkoper met 16 procent marktaandeel. Apple heeft ondertussen echter 28 procent van de markt in handen.

 

Volgens de analisten van Canalys moeten de tabletmakers zich volledig storten op de zakelijke markt. Tablets met een los toetsenbord, zoals de Surface van Microsoft of de iPad Pro, doen het immers wel goed. Canalys verwacht niet dat die sector de tabletmarkt terug naar het oude niveau zal stuwen, maar het ziet de markt wel als een opportuniteit.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

12/03/2018

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken

26/02/2018

Ceconomy gaat de online en offline prijzen bij Media Markt en Saturn gelijktrekken. De digitale prijskaarten die al een tijdje te vinden zijn in de winkels maken dat mogelijk, omdat die in real-time kunnen worden aangepast.

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Back to top