Apple vergroot marktaandeel in tabletmarkt

Apple vergroot marktaandeel in tabletmarkt
http://www.shutterstock.com/nl/pic-261305750/

Het voorbije kwartaal werden er volgens marktonderzoeker Canalys 35 miljoen tablets verkocht. Dat is 16 procent minder dan een jaar geleden. Ondertussen wist Apple wel zijn marktaandeel in het segment te vergroten.

 

Terugval Android

De verkoop van tablets is gedaald naar het laagste niveau in drie jaar tijd. Bij de introductie van de iPad in 2010 was er sprake van een immense stijging in de verkoop, maar sinds 2013 is er terug sprake van een gestage daling.

 

Vooral de verkoop van Android-tablets boert verder achteruit, al blijft Samsung, dat enkel Android-tablets verkoopt, wel de tweede grootste verkoper met 16 procent marktaandeel. Apple heeft ondertussen echter 28 procent van de markt in handen.

 

Volgens de analisten van Canalys moeten de tabletmakers zich volledig storten op de zakelijke markt. Tablets met een los toetsenbord, zoals de Surface van Microsoft of de iPad Pro, doen het immers wel goed. Canalys verwacht niet dat die sector de tabletmarkt terug naar het oude niveau zal stuwen, maar het ziet de markt wel als een opportuniteit.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Krëfel neemt meerderheid in IT-speler Tones

17/11/2017

Krëfel heeft een meerderheid genomen in het Mechelse Tones, een keten met vier winkels die gespecialiseerd is in IT en multimedia. Door die overname wil Krëfel zijn aanbod in die sectoren verder uitbreiden.

Service is de sleutel voor jarig Keymusic

10/11/2017

De fysieke muziekwinkel heeft zeker nog bestaansrecht, zegt CEO Francky Dedeyne van Keymusic, dat zijn 25e verjaardag viert. "Als je oplossingen verkoopt, speelt prijs minder", stelt hij. Groei komt uit een franchiseconcept, bovendien lonkt het buitenland.

Pieter Haas, CEO Ceconomy: "Wij verkopen een digitaal leven aan de consument"

03/11/2017

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, heeft de sleutel in handen voor de verdere consolidatie van de elektronicasector in Europa. De retailer wordt een verkoper van diensten en oplossingen: “We helpen mensen de juiste beslissingen te nemen.”

Ceconomy groeit verder in transitiejaar

26/10/2017

In het vierde kwartaal van zijn boekjaar is Ceconomy, voorheen onderdeel van de Duitse Metro Group, met 4,6% gegroeid naar 5,264 miljard euro. Vooral online zette het moederbedrijf van onder andere Media Markt grote stappen.

Mister Genius start Vlaamse expansie in Mechelen

23/10/2017

Mister Genius, een winkelketen voor onder andere pc- en smartphoneherstellingen, opent vandaag een winkel in Mechelen. Die moet voor de Waalse keten een aanzet zijn voor een flinke expansie ten noorden van de taalgrens.

Google wil gaan verkopen in Google Shops

20/10/2017

Google opende vorig jaar al zijn eerste Google Shop als pop-upwinkel in New York, maar daar werden geen producten verkocht. Met de lancering van de nieuwe Google Pixel-smartphones wil de internetreus dat wel gaan doen.

Back to top