Apple vergroot marktaandeel in tabletmarkt

Apple vergroot marktaandeel in tabletmarkt
http://www.shutterstock.com/nl/pic-261305750/

Het voorbije kwartaal werden er volgens marktonderzoeker Canalys 35 miljoen tablets verkocht. Dat is 16 procent minder dan een jaar geleden. Ondertussen wist Apple wel zijn marktaandeel in het segment te vergroten.

 

Terugval Android

De verkoop van tablets is gedaald naar het laagste niveau in drie jaar tijd. Bij de introductie van de iPad in 2010 was er sprake van een immense stijging in de verkoop, maar sinds 2013 is er terug sprake van een gestage daling.

 

Vooral de verkoop van Android-tablets boert verder achteruit, al blijft Samsung, dat enkel Android-tablets verkoopt, wel de tweede grootste verkoper met 16 procent marktaandeel. Apple heeft ondertussen echter 28 procent van de markt in handen.

 

Volgens de analisten van Canalys moeten de tabletmakers zich volledig storten op de zakelijke markt. Tablets met een los toetsenbord, zoals de Surface van Microsoft of de iPad Pro, doen het immers wel goed. Canalys verwacht niet dat die sector de tabletmarkt terug naar het oude niveau zal stuwen, maar het ziet de markt wel als een opportuniteit.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Samsung mikt op recordwinst in vierde kwartaal

09/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft in voorlopige kwartaalresultaten aangegeven dat het uitgaat van een recordwinst voor het vierde kwartaal van 2017. Toch lijkt het niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen.

Medeoprichter MediaMarkt overleden

28/12/2017

Erich Kellerhals, een medeoprichter van elektronicaketen MediaMarkt, is op kerstdag overleden. De Duitser legde in 1979 de basis van wat later zou uitgroeien tot een van de grootste elektroketens wereldwijd. Erich Kellerhals werd 78.

Verwachtingen rond iPhone X teruggeschroefd

26/12/2017

Analisten hebben hun verwachtingen rond de iPhone X voor het komende kwartaal verlaagd. Naar verwachting zullen er slechts 25 miljoen toestellen besteld worden, terwijl er in het huidige kwartaal 30 miljoen horen te worden verkocht.

Online drijvende factor voor moederbedrijf Media Markt

19/12/2017

In het boekjaar 2016/2017 is de omzet van CECONOMY, het nieuwe moederbedrijf van Media Markt en Saturn, met 1,3% gegroeid. Daarbij was vooral de online omzet een drijvende factor.

Telenet opent flagshipstore op Antwerpse Meir

15/12/2017

Telecombedrijf Telenet heeft gisteren in Antwerpen op de Meir een flagshipstore geopend met een volledig nieuw winkelconcept. Telenet noemt het zelf een belevingswinkel, waar klanten veel meer kunnen dan enkel shoppen.

Carrefour en Fnac Darty denken aan inkoopalliantie

01/12/2017

Supermarktbedrijf Carrefour en elektronicaverkoper Fnac Darty denken eraan om een alliantie te vormen voor hun elektronica-aankopen. Door die bundeling van krachten kunnen ze de prijzen immers drukken.

Back to top