Apple wil meer fysieke winkels openen

Shutterstock.com

Ondanks de drastische gevolgen van de coronapandemie voor de detailhandel, heeft Apple gezegd dat het van plan is het aantal fysieke winkels verder uit te breiden.

 

"Producten ontdekken"

De in Californië gevestigde techreus heeft wereldwijd ongeveer 500 Apple-stores, waarvan een honderdtal in Europa. Het bedrijf plande eerder al een uitbreiding van zijn wereldwijde winkelnetwerk, maar na het uitbreken van de coronacrisis en de versnelde shift naar onlineverkoop werden daar steeds meer vraagtekens bijgeplaatst.

 

Volgens Bloomberg heeft Apple nu bevestigd dat het de uitbreidingsplannen niettemin doorzet. Het persagentschap baseert zich op uitspraken van Deirdre O'Brien, Apple’s Senior Vice President Retail & People aan de Duitse Funke Mediengruppe. “Op onze website kunnen mensen veel te weten komen over de producten”, aldus O’Brien. "In een winkel kunnen ze die aanraken en voelen. We zijn van plan om meer winkels toe te voegen."

 

Meer details gaf O'Brien niet. Het is evenmin duidelijk of het bedrijf wereldwijd wil uitbreiden of alleen binnen de Verenigde Staten.