BelCompany gaat uit het straatbeeld verdwijnen | RetailDetail

BelCompany gaat uit het straatbeeld verdwijnen

BelCompany gaat uit het straatbeeld verdwijnen

Vodafone Nederland is van plan om de winkelformule BelCompany volledig uit het straatbeeld te laten verdwijnen. Een deel van de winkels zal omgevormd worden naar het concept van Vodafone, terwijl andere filialen gewoon sluiten.

Zelfde doelgroep

De beslissing wordt genomen, omdat BelCompany en Vodafone qua doelgroep steeds dichter bij elkaar liggen. “Daarom hebben we opnieuw naar onze retailstrategie gekeken en besloten dat we verder willen met één Vodafone-winkelformule”, aldus directeur Marco Houtman tegen Emerce.

 

BelCompany kwam in 2011 in handen van Vodafone, toen dat de keten overnam van Macintosh Retail. Sindsdien werden al een aantal winkels omgebouwd naar Vodafone. Momenteel zijn er in Nederland 140 filialen van Vodafone en 88 van BelCompany. Het plan is om de komende vijf jaar BelCompany volledig uit te faseren. Hoeveel winkels er moeten sluiten, is momenteel nog niet geweten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

12/03/2018

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken

26/02/2018

Ceconomy gaat de online en offline prijzen bij Media Markt en Saturn gelijktrekken. De digitale prijskaarten die al een tijdje te vinden zijn in de winkels maken dat mogelijk, omdat die in real-time kunnen worden aangepast.

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Back to top