BelCompany gaat uit het straatbeeld verdwijnen | RetailDetail

BelCompany gaat uit het straatbeeld verdwijnen

BelCompany gaat uit het straatbeeld verdwijnen

Vodafone Nederland is van plan om de winkelformule BelCompany volledig uit het straatbeeld te laten verdwijnen. Een deel van de winkels zal omgevormd worden naar het concept van Vodafone, terwijl andere filialen gewoon sluiten.

Zelfde doelgroep

De beslissing wordt genomen, omdat BelCompany en Vodafone qua doelgroep steeds dichter bij elkaar liggen. “Daarom hebben we opnieuw naar onze retailstrategie gekeken en besloten dat we verder willen met één Vodafone-winkelformule”, aldus directeur Marco Houtman tegen Emerce.

 

BelCompany kwam in 2011 in handen van Vodafone, toen dat de keten overnam van Macintosh Retail. Sindsdien werden al een aantal winkels omgebouwd naar Vodafone. Momenteel zijn er in Nederland 140 filialen van Vodafone en 88 van BelCompany. Het plan is om de komende vijf jaar BelCompany volledig uit te faseren. Hoeveel winkels er moeten sluiten, is momenteel nog niet geweten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.