Belgische verkoop games zakt 10%

Belgische verkoop games zakt 10%

De Belgen hebben in 2012 bijna zes miljoen games gekocht in de retail. In totaal gaven ze er zowat 200 miljoen euro aan uit, maar liefst 9,8% minder dan het jaar voordien.

Meer online, minder lanceringen

De Belgian Entertainment Association (BEA) ziet diverse redenen voor de dalende verkoop. De belangrijkste is wellicht dat het online gamen en het downloaden van games op tablets aan belang wint. De cijfers van de BEA houden immers alleen rekening met games op fysieke dragers. Voorts werden in 2012 minder nieuwe titels uitgebracht, wat ook minder aanzette tot kopen.

 

Meer dan 80% van de verkochte games zijn enkel bestemd voor de spelconsole. De Belg kiest op die toestellen vooral voor games die geschikt voor alle leeftijden. Van de tien best verkochte in 2012 vallen er zes onder deze noemer. Bij de consolegames is ‘Fifa 2013’ het populairste product, voor ‘Black Ops 2’ uit de reeks Call of Duty en ‘Just Dance 4’.

 

Bij de computergames, waar actie- en simulatiegames de bovenhand voeren, wordt de lijst aangevoerd door ‘Diablo 3’. De tweede en derde plaats gaan hier naar ‘Mists of Pandaria’ uit de reeks World of Warcraft en ‘Battlefield 3’.

 

53% van de Belgen gamet

Volgens een studie van ISFE (Interactive Software Federation of Europe) speelde 53% van de Belgen tussen 16 en 64 jaar tijdens het voorbije jaar minstens één game. Bijna evenveel vrouwen (46%) als mannen (54%) gamen. Drie gamende Belgen op de vier zijn 25 jaar en ouder. De grootste leeftijdsgroep is de 25- tot 34-jarigen (24%). Zij zijn dan ook met dit soort entertainment opgegroeid.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Mister Genius start Vlaamse expansie in Mechelen

23/10/2017

Mister Genius, een winkelketen voor onder andere pc- en smartphoneherstellingen, opent vandaag een winkel in Mechelen. Die moet voor de Waalse keten een aanzet zijn voor een flinke expansie ten noorden van de taalgrens.

Google wil gaan verkopen in Google Shops

20/10/2017

Google opende vorig jaar al zijn eerste Google Shop als pop-upwinkel in New York, maar daar werden geen producten verkocht. Met de lancering van de nieuwe Google Pixel-smartphones wil de internetreus dat wel gaan doen.

Fnac Darty groeit met 6 procent in derde kwartaal

20/10/2017

In het derde kwartaal van 2017 is de omzet Fnac Darty met 6% gegroeid naar 1,792 miljard euro. Daarbij meldt het bedrijf tevens dat de integratie van Fnac en Darty voorloopt op schema. Ook in de Benelux was er sprake van groei.

Topman Samsung stapt op, ondanks recordwinst

13/10/2017

Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft ook in het afgelopen kwartaal een recordwinst gehaald, dankzij sterke prestaties van de chipdivisie. Dat hield een van de drie CEO’s echter niet tegen om op te stappen.

Fnac-Darty stelt nieuw directiecomité voor

12/10/2017

Iets meer dan een jaar na de fusie van Fnac en Darty en enkele maanden na de toch wel onverwachte overstap van CEO Alexandre Bompard naar Carrefour heeft de Franse entertainment- en elektrogroep Fnac-Darty zijn nieuwe directiecomité bekendgemaakt.

Pc-verkoop al 12 kwartalen op rij achteruit

12/10/2017

De verkoop van pc’s is in het derde kwartaal opnieuw gezakt, nu met 3,6%. Daarmee krimpt de markt nu al drie jaar op rij, zo becijferde onderzoeksbureau Gartner.

Back to top