Blokker-eigenaar Mirage Retail Group neemt elektroketen BCC over

Webshop van elektro retailer BCC
Shutterstock.com

De Franse groep Fnac Darty heeft een principiële overeenkomst met Mirage Retail Group over de verkoop van de Nederlandse elektronicaretailer BCC, naar verluidt voor een symbolisch bedrag.

 

62 fysieke winkels

Al begin dit jaar kondigde Fnac Darty aan dat het op zoek ging naar een partner voor z’n Nederlandse dochter BCC, die nog 62 fysieke winkels uitbaat en zowat een miljard euro omzet. “Dit kwam op ons pad,” zegt Mirage-topman Michiel Witteveen aan Het Parool. “Wij werden getipt door ABN Amro, onze huisbankier. Die wees ons op BCC dat officieel in de verkoop stond. Wij zijn daar op ingegaan en zijn gesprekken gestart met de eigenaar en het management.” Volgens de ondernemer past de elektroketen goed in het non-foodenken van Mirage Retail Group, die naast Blokker ook de formules Big Bazar en Intertoys exploiteert.
 

BCC, kort voor Bakker Cash & Carry, bestaat al sinds 1969 en is in aantal winkels de grootste elektroketen van Nederland. In 1995 kwam het bedrijf in handen van het Franse Darty, dat op zijn beurt in 2015 fuseerde met sectorgenoot Fnac. Zo werd het ook een zusterbedrijf van het Belgische Vanden Borre. Maar BCC kon binnen de groep altijd een relatief onafhankelijke koers varen. Dat zal ook de integratie binnen Mirage Retail Group vergemakkelijken.
 

De transactie moet nog wel officieel worden goedgekeurd en zal wellicht in het vierde kwartaal worden afgerond.