Carrefour en Fnac Darty gaan samenhokken

Carrefour zoekt betere invullingen voor de ruimte in zijn hypermarkten
Foto: Formatoriginal / Shutterstock.com

Carrefour en Fnac Darty gaan nauwer samenwerken: Darty opent een dertigtal winkels in de hypermarkten van Carrefour in Frankrijk. Volgt daarna ook België?

 

Dertig winkels in hypermarkten

Carrefour is in vergevorderde gesprekken om winkels van Fnac Darty onder te brengen in zijn hypermarkten. Om de ruimte in de hypermarkten beter in te vullen wil Darty er in Frankrijk dertig op zichzelf staande winkels openen in de loop van 2020 en 2021, bericht Reuters. 

 

De Franse concurrentieautoriteit moet wel nog zijn goedkeuring geven. Een jaar geleden openden al twee testwinkels van Darty in de Carrefour-hypermarkten in Ville-du-Bois (nabij Parijs) en in Limoges (Midden-Frankrijk). Of de samenwerking ook naar andere landen uitbreidt, is nog niet geweten. Ook in België werkt Carrefour immers aan een modernere invulling van zijn hypermarktconcept, terwijl de groep Fnac Darty (met ook Vanden Borre) eveneens op zoek is naar nieuwe groei. En zoals geweten: als het regent in Parijs, druppelt het in Brussel...

 

De samenwerking komt niet uit de lucht vallen, want in 2017 haalde Carrefour zijn CEO Alexandre Bompard al van Fnac Darty vandaan. Sindsdien knoopt de topman steeds meer samenwerkingsverbanden aan tussen beide bedrijven. Zo bundelden de Franse retailers datzelfde jaar nog hun inkoop van huishoudelijke apparaten en consumentenelektronica in Frankrijk. Aan die samenwerking zou eind dit jaar wel een einde komen, zodat beide groepen hun jaarlijkse prijsonderhandelingen met leveranciers voor 2020 zelfstandig kunnen voeren.