Ceconomy stuurt winstwaarschuwing uit voor eerste kwartaal

Ceconomy stuurt winstwaarschuwing uit voor eerste kwartaal
Shutterstock

Ceconomy, het moederbedrijf achter elektronicaketens Media Markt en Saturn, heeft een bericht uitgestuurd waarin het waarschuwt voor mindere resultaten in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar.

 

Black Friday

Bij de bekendmaking van de jaarresultaten liet Ceconomy nog verstaan dat het in het boekjaar 2017/2018 beter zou doen, maar al aan het einde van het eerste kwartaal, dat in november startte, stuurt het toch een winstwaarschuwing uit.

 

In vorige boekjaar kwam de EBIT van Ceconomy nog uit op 308 miljoen euro, maar dit jaar zou die bij 260 miljoen euro een stuk lager zijn. Het bedrijf wijst daarvoor naar het grote aantal promoties die het in de voorbije drie maanden voerde, zoals Black Friday in november. Daarnaast daalde het verkochte volume ook in december. In het eerste kwartaal van het boekjaar 2017/2018 steeg de omzet dan ook met slechts 0,6%, terwijl dat in het vierde kwartaal van het vorige boekjaar nog met 4,6% was.

 

Ondanks de mindere resultaten in het eerste kwartaal, herhaalt Ceconomy dat het de omzet- en winstverwachtingen voor het hele boekjaar niet bijstelt. De definitieve cijfers voor het eerste kwartaal worden op 9 februari vrijgegeven.