Ceconomy stuurt winstwaarschuwing uit voor eerste kwartaal | RetailDetail

Ceconomy stuurt winstwaarschuwing uit voor eerste kwartaal

Ceconomy stuurt winstwaarschuwing uit voor eerste kwartaal
Shutterstock

Ceconomy, het moederbedrijf achter elektronicaketens Media Markt en Saturn, heeft een bericht uitgestuurd waarin het waarschuwt voor mindere resultaten in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar.

 

Black Friday

Bij de bekendmaking van de jaarresultaten liet Ceconomy nog verstaan dat het in het boekjaar 2017/2018 beter zou doen, maar al aan het einde van het eerste kwartaal, dat in november startte, stuurt het toch een winstwaarschuwing uit.

 

In vorige boekjaar kwam de EBIT van Ceconomy nog uit op 308 miljoen euro, maar dit jaar zou die bij 260 miljoen euro een stuk lager zijn. Het bedrijf wijst daarvoor naar het grote aantal promoties die het in de voorbije drie maanden voerde, zoals Black Friday in november. Daarnaast daalde het verkochte volume ook in december. In het eerste kwartaal van het boekjaar 2017/2018 steeg de omzet dan ook met slechts 0,6%, terwijl dat in het vierde kwartaal van het vorige boekjaar nog met 4,6% was.

 

Ondanks de mindere resultaten in het eerste kwartaal, herhaalt Ceconomy dat het de omzet- en winstverwachtingen voor het hele boekjaar niet bijstelt. De definitieve cijfers voor het eerste kwartaal worden op 9 februari vrijgegeven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

2017 was recordjaar voor Miko

23/03/2018

De koffie- en kunststoffengroep Miko heeft er naar eigen zeggen een recordjaar opzitten. Zo wist het ondanks een zware vergelijkingsbasis toch een omzetstijging te bewerkstelligen. Ook de winst maakte een kleine groei door.

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.

Aveve noteert na vijf jaar opnieuw groei

23/03/2018

Aveve mag dan een vinger in de pap hebben in zowat elke schakel van de landbouwketen, toch stagneerde de groei van de Belgische land- en tuinbouwgroep tussen 2012 en 2016. Het voorbije jaar kon topman Eric Lauwers het tij keren met een groei van 4%.

Thuismarkt drukt resultaten Nike

23/03/2018

Het Amerikaanse sportmerk Nike heeft in het derde kwartaal een omzetstijging gekend van 7%, maar het moest daarbij wel toekijken hoe de resultaten in de Verenigde Staten terugvielen ten opzichte van een jaar eerder.

Guess krikt omzet op, maar maakt verlies

22/03/2018

Modebedrijf Guess is er in geslaagd om in 2017 de omzet op te krikken, maar het leed wel een verlies van net geen 8 miljoen dollar. Een jaar eerder werd er nog bijna 25 miljoen dollar winst gemaakt.

Back to top