Ceconomy stuurt winstwaarschuwing uit voor eerste kwartaal | RetailDetail

Ceconomy stuurt winstwaarschuwing uit voor eerste kwartaal

Ceconomy stuurt winstwaarschuwing uit voor eerste kwartaal
Shutterstock

Ceconomy, het moederbedrijf achter elektronicaketens Media Markt en Saturn, heeft een bericht uitgestuurd waarin het waarschuwt voor mindere resultaten in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar.

 

Black Friday

Bij de bekendmaking van de jaarresultaten liet Ceconomy nog verstaan dat het in het boekjaar 2017/2018 beter zou doen, maar al aan het einde van het eerste kwartaal, dat in november startte, stuurt het toch een winstwaarschuwing uit.

 

In vorige boekjaar kwam de EBIT van Ceconomy nog uit op 308 miljoen euro, maar dit jaar zou die bij 260 miljoen euro een stuk lager zijn. Het bedrijf wijst daarvoor naar het grote aantal promoties die het in de voorbije drie maanden voerde, zoals Black Friday in november. Daarnaast daalde het verkochte volume ook in december. In het eerste kwartaal van het boekjaar 2017/2018 steeg de omzet dan ook met slechts 0,6%, terwijl dat in het vierde kwartaal van het vorige boekjaar nog met 4,6% was.

 

Ondanks de mindere resultaten in het eerste kwartaal, herhaalt Ceconomy dat het de omzet- en winstverwachtingen voor het hele boekjaar niet bijstelt. De definitieve cijfers voor het eerste kwartaal worden op 9 februari vrijgegeven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Greenyard lijdt onder druk supermarkten

07/06/2018

Groenten- en fruitproducent Greenyard presteerde vorig boekjaar onder de verwachtingen. De prijsdruk vanuit de supermarkten weegt door, net als de mislukte overname van Dole.

Hudson’s Bay verliest omzet in Europa

06/06/2018

Het Canadese HBC, moederbedrijf van warenhuisketens Hudson’s Bay, Saks OFF 5TH en Galeria Inno, heeft het vooral in Europa moeilijk. Uit de zopas gepubliceerde kwartaalcijfers blijkt dat de verliezen flink oplopen.