Champs-Elysées krijgt in 2018-2019 een Apple Store | RetailDetail

Champs-Elysées krijgt in 2018-2019 een Apple Store

Champs-Elysées krijgt in 2018-2019 een Apple Store

Europa's duurste winkelstraat krijgt dan toch ook haar eigen Apple Store. Volgens de Franse krant Le Figaro heeft Apple na lang zoeken een huurcontract getekend voor een 6.200 m² grote flagshipstore.

Huurprijs: 12 miljoen euro per jaar

Volgens Le Figaro heeft Apple net voor Nieuwjaar een 12-jarig huurcontract getekend voor een 6.200 m² groot winkelpand aan de Champs-Elysées in Parijs. Eigenaar van het pand is de luxegroep EPI, bekend van merken als Piper-Heidsieck, Weston en Bonpoint. In het winkelpand, recht tegenover de bekende Parijse luxebrasserie Le Fouquet's, zit momenteel nog een boetiek van kledingmerk IKKS, maar die sluit eind januari al de deuren.

 

Toch zal het zeker nog tot 2018-2019 duren alvorens de nieuwe Apple Store zijn deuren zal openen. Eerst moet Apple nog een bouwvergunning krijgen van het Parijse stadsbestuur en moeten de plannen worden goedgekeurd door de overheidsdienst Bâtiments de France, want het pand heeft een beschermde gevel in Haussmann-stijl. Volgens de Franse krant heeft Apple Norman Foster ingehuurd als architect. Die tekende ook de plannen voor de nieuwe Apple-campus in Cupertino.

 

De Apple Store wordt meteen de vierde vestiging van Apple in de Franse hoofdstad. Momenteel zijn er al twee operationeel - aan Carroussel du Louvre en aan Opéra (foto) - en binnenkort opent een derde in Saint-Germain-des-Prés. Voor het pand aan de Champs-Elysées zou Apple naar verluidt 12 miljoen euro per jaar betalen aan huur. Daarmee doet de chique ader van Parijs haar naam als duurste winkelstraat van Europa nog maar eens alle eer aan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

12/03/2018

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken

26/02/2018

Ceconomy gaat de online en offline prijzen bij Media Markt en Saturn gelijktrekken. De digitale prijskaarten die al een tijdje te vinden zijn in de winkels maken dat mogelijk, omdat die in real-time kunnen worden aangepast.

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Back to top