Champs-Elysées krijgt in 2018-2019 een Apple Store

Champs-Elysées krijgt in 2018-2019 een Apple Store

Europa's duurste winkelstraat krijgt dan toch ook haar eigen Apple Store. Volgens de Franse krant Le Figaro heeft Apple na lang zoeken een huurcontract getekend voor een 6.200 m² grote flagshipstore.

Huurprijs: 12 miljoen euro per jaar

Volgens Le Figaro heeft Apple net voor Nieuwjaar een 12-jarig huurcontract getekend voor een 6.200 m² groot winkelpand aan de Champs-Elysées in Parijs. Eigenaar van het pand is de luxegroep EPI, bekend van merken als Piper-Heidsieck, Weston en Bonpoint. In het winkelpand, recht tegenover de bekende Parijse luxebrasserie Le Fouquet's, zit momenteel nog een boetiek van kledingmerk IKKS, maar die sluit eind januari al de deuren.

 

Toch zal het zeker nog tot 2018-2019 duren alvorens de nieuwe Apple Store zijn deuren zal openen. Eerst moet Apple nog een bouwvergunning krijgen van het Parijse stadsbestuur en moeten de plannen worden goedgekeurd door de overheidsdienst Bâtiments de France, want het pand heeft een beschermde gevel in Haussmann-stijl. Volgens de Franse krant heeft Apple Norman Foster ingehuurd als architect. Die tekende ook de plannen voor de nieuwe Apple-campus in Cupertino.

 

De Apple Store wordt meteen de vierde vestiging van Apple in de Franse hoofdstad. Momenteel zijn er al twee operationeel - aan Carroussel du Louvre en aan Opéra (foto) - en binnenkort opent een derde in Saint-Germain-des-Prés. Voor het pand aan de Champs-Elysées zou Apple naar verluidt 12 miljoen euro per jaar betalen aan huur. Daarmee doet de chique ader van Parijs haar naam als duurste winkelstraat van Europa nog maar eens alle eer aan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung mikt op recordwinst in vierde kwartaal

09/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft in voorlopige kwartaalresultaten aangegeven dat het uitgaat van een recordwinst voor het vierde kwartaal van 2017. Toch lijkt het niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen.

Medeoprichter MediaMarkt overleden

28/12/2017

Erich Kellerhals, een medeoprichter van elektronicaketen MediaMarkt, is op kerstdag overleden. De Duitser legde in 1979 de basis van wat later zou uitgroeien tot een van de grootste elektroketens wereldwijd. Erich Kellerhals werd 78.

Verwachtingen rond iPhone X teruggeschroefd

26/12/2017

Analisten hebben hun verwachtingen rond de iPhone X voor het komende kwartaal verlaagd. Naar verwachting zullen er slechts 25 miljoen toestellen besteld worden, terwijl er in het huidige kwartaal 30 miljoen horen te worden verkocht.

Online drijvende factor voor moederbedrijf Media Markt

19/12/2017

In het boekjaar 2016/2017 is de omzet van CECONOMY, het nieuwe moederbedrijf van Media Markt en Saturn, met 1,3% gegroeid. Daarbij was vooral de online omzet een drijvende factor.

Telenet opent flagshipstore op Antwerpse Meir

15/12/2017

Telecombedrijf Telenet heeft gisteren in Antwerpen op de Meir een flagshipstore geopend met een volledig nieuw winkelconcept. Telenet noemt het zelf een belevingswinkel, waar klanten veel meer kunnen dan enkel shoppen.

Carrefour en Fnac Darty denken aan inkoopalliantie

01/12/2017

Supermarktbedrijf Carrefour en elektronicaverkoper Fnac Darty denken eraan om een alliantie te vormen voor hun elektronica-aankopen. Door die bundeling van krachten kunnen ze de prijzen immers drukken.

Back to top