Champs-Elysées krijgt in 2018-2019 een Apple Store

Champs-Elysées krijgt in 2018-2019 een Apple Store

Europa's duurste winkelstraat krijgt dan toch ook haar eigen Apple Store. Volgens de Franse krant Le Figaro heeft Apple na lang zoeken een huurcontract getekend voor een 6.200 m² grote flagshipstore.

Huurprijs: 12 miljoen euro per jaar

Volgens Le Figaro heeft Apple net voor Nieuwjaar een 12-jarig huurcontract getekend voor een 6.200 m² groot winkelpand aan de Champs-Elysées in Parijs. Eigenaar van het pand is de luxegroep EPI, bekend van merken als Piper-Heidsieck, Weston en Bonpoint. In het winkelpand, recht tegenover de bekende Parijse luxebrasserie Le Fouquet's, zit momenteel nog een boetiek van kledingmerk IKKS, maar die sluit eind januari al de deuren.

 

Toch zal het zeker nog tot 2018-2019 duren alvorens de nieuwe Apple Store zijn deuren zal openen. Eerst moet Apple nog een bouwvergunning krijgen van het Parijse stadsbestuur en moeten de plannen worden goedgekeurd door de overheidsdienst Bâtiments de France, want het pand heeft een beschermde gevel in Haussmann-stijl. Volgens de Franse krant heeft Apple Norman Foster ingehuurd als architect. Die tekende ook de plannen voor de nieuwe Apple-campus in Cupertino.

 

De Apple Store wordt meteen de vierde vestiging van Apple in de Franse hoofdstad. Momenteel zijn er al twee operationeel - aan Carroussel du Louvre en aan Opéra (foto) - en binnenkort opent een derde in Saint-Germain-des-Prés. Voor het pand aan de Champs-Elysées zou Apple naar verluidt 12 miljoen euro per jaar betalen aan huur. Daarmee doet de chique ader van Parijs haar naam als duurste winkelstraat van Europa nog maar eens alle eer aan.

Tags: