Champs-Elysées krijgt in 2018-2019 een Apple Store

Champs-Elysées krijgt in 2018-2019 een Apple Store

Europa's duurste winkelstraat krijgt dan toch ook haar eigen Apple Store. Volgens de Franse krant Le Figaro heeft Apple na lang zoeken een huurcontract getekend voor een 6.200 m² grote flagshipstore.

Huurprijs: 12 miljoen euro per jaar

Volgens Le Figaro heeft Apple net voor Nieuwjaar een 12-jarig huurcontract getekend voor een 6.200 m² groot winkelpand aan de Champs-Elysées in Parijs. Eigenaar van het pand is de luxegroep EPI, bekend van merken als Piper-Heidsieck, Weston en Bonpoint. In het winkelpand, recht tegenover de bekende Parijse luxebrasserie Le Fouquet's, zit momenteel nog een boetiek van kledingmerk IKKS, maar die sluit eind januari al de deuren.

 

Toch zal het zeker nog tot 2018-2019 duren alvorens de nieuwe Apple Store zijn deuren zal openen. Eerst moet Apple nog een bouwvergunning krijgen van het Parijse stadsbestuur en moeten de plannen worden goedgekeurd door de overheidsdienst Bâtiments de France, want het pand heeft een beschermde gevel in Haussmann-stijl. Volgens de Franse krant heeft Apple Norman Foster ingehuurd als architect. Die tekende ook de plannen voor de nieuwe Apple-campus in Cupertino.

 

De Apple Store wordt meteen de vierde vestiging van Apple in de Franse hoofdstad. Momenteel zijn er al twee operationeel - aan Carroussel du Louvre en aan Opéra (foto) - en binnenkort opent een derde in Saint-Germain-des-Prés. Voor het pand aan de Champs-Elysées zou Apple naar verluidt 12 miljoen euro per jaar betalen aan huur. Daarmee doet de chique ader van Parijs haar naam als duurste winkelstraat van Europa nog maar eens alle eer aan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Media Saturn lanceert eerste volledig virtuele winkelwereld

21/11/2017

Klanten van Saturn, dat samen met Media Markt deel uitmaakt van de groep Media Saturn, kunnen voortaan hun VR-bril opzetten om de producten in twee virtuele omgevingen te bekijken. De koop ook afronden in VR is voorlopig nog niet mogelijk.

Krëfel neemt meerderheid in IT-speler Tones

17/11/2017

Krëfel heeft een meerderheid genomen in het Mechelse Tones, een keten met vier winkels die gespecialiseerd is in IT en multimedia. Door die overname wil Krëfel zijn aanbod in die sectoren verder uitbreiden.

Service is de sleutel voor jarig Keymusic

10/11/2017

De fysieke muziekwinkel heeft zeker nog bestaansrecht, zegt CEO Francky Dedeyne van Keymusic, dat zijn 25e verjaardag viert. "Als je oplossingen verkoopt, speelt prijs minder", stelt hij. Groei komt uit een franchiseconcept, bovendien lonkt het buitenland.

Pieter Haas, CEO Ceconomy: "Wij verkopen een digitaal leven aan de consument"

03/11/2017

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, heeft de sleutel in handen voor de verdere consolidatie van de elektronicasector in Europa. De retailer wordt een verkoper van diensten en oplossingen: “We helpen mensen de juiste beslissingen te nemen.”

Ceconomy groeit verder in transitiejaar

26/10/2017

In het vierde kwartaal van zijn boekjaar is Ceconomy, voorheen onderdeel van de Duitse Metro Group, met 4,6% gegroeid naar 5,264 miljard euro. Vooral online zette het moederbedrijf van onder andere Media Markt grote stappen.

Mister Genius start Vlaamse expansie in Mechelen

23/10/2017

Mister Genius, een winkelketen voor onder andere pc- en smartphoneherstellingen, opent vandaag een winkel in Mechelen. Die moet voor de Waalse keten een aanzet zijn voor een flinke expansie ten noorden van de taalgrens.

Back to top