Champs-Elysées krijgt in 2018-2019 een Apple Store | RetailDetail

Champs-Elysées krijgt in 2018-2019 een Apple Store

Champs-Elysées krijgt in 2018-2019 een Apple Store

Europa's duurste winkelstraat krijgt dan toch ook haar eigen Apple Store. Volgens de Franse krant Le Figaro heeft Apple na lang zoeken een huurcontract getekend voor een 6.200 m² grote flagshipstore.

Huurprijs: 12 miljoen euro per jaar

Volgens Le Figaro heeft Apple net voor Nieuwjaar een 12-jarig huurcontract getekend voor een 6.200 m² groot winkelpand aan de Champs-Elysées in Parijs. Eigenaar van het pand is de luxegroep EPI, bekend van merken als Piper-Heidsieck, Weston en Bonpoint. In het winkelpand, recht tegenover de bekende Parijse luxebrasserie Le Fouquet's, zit momenteel nog een boetiek van kledingmerk IKKS, maar die sluit eind januari al de deuren.

 

Toch zal het zeker nog tot 2018-2019 duren alvorens de nieuwe Apple Store zijn deuren zal openen. Eerst moet Apple nog een bouwvergunning krijgen van het Parijse stadsbestuur en moeten de plannen worden goedgekeurd door de overheidsdienst Bâtiments de France, want het pand heeft een beschermde gevel in Haussmann-stijl. Volgens de Franse krant heeft Apple Norman Foster ingehuurd als architect. Die tekende ook de plannen voor de nieuwe Apple-campus in Cupertino.

 

De Apple Store wordt meteen de vierde vestiging van Apple in de Franse hoofdstad. Momenteel zijn er al twee operationeel - aan Carroussel du Louvre en aan Opéra (foto) - en binnenkort opent een derde in Saint-Germain-des-Prés. Voor het pand aan de Champs-Elysées zou Apple naar verluidt 12 miljoen euro per jaar betalen aan huur. Daarmee doet de chique ader van Parijs haar naam als duurste winkelstraat van Europa nog maar eens alle eer aan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.