Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung | RetailDetail

Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung

Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung
Shutterstock

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft ook in het vierde kwartaal een recordwinst gehaald, wat het vooral te danken heeft aan de chipdivisie. Daar blijven de prijzen immers erg hoog.

 

Moeilijk kwartaal voor mobiele divisie

Samsung liet op basis van voorlopige cijfers begin deze maand al verstaan dat het mikte op een recordwinst voor het vierde kwartaal. Uiteindelijk kwam de operationele winst bij 15,2 biljoen won (11,4 miljard euro) 64% hoger uit dan een jaar geleden. Voor het hele jaar moet de winst zo 53,7 biljoen won (40 miljard euro) zijn, al worden de definitieve cijfers voor het volledige boekjaar pas later bekendgemaakt.

 

Het leeuwendeel van die recordwinst werd gehaald dankzij de chipdivisie en Samsung verwacht dat ook in 2018 de vraag naar chips hoog zal blijven. Voor de mobiele divisie was het vierde kwartaal minder positief. Daar was sprake van een klein operationeel verlies, vooral omdat Samsung veel meer geld uitgaf aan de marketing van zijn smartphones.

 

Ook de omzet was in het vierde kwartaal een stuk hoger dan een jaar eerder. In 2016 was de omzet 53,33 biljoen won, terwijl ze in 2017 gestegen is naar 65,98 biljoen won (49,7 miljard euro). Voor het volledige jaar steeg de omzet van 201,87 biljoen won naar 239,58 biljoen won (180 miljard euro).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.   

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.